Nalaganje...

Vodič rojstnih kamnov

Januar

Garnet Garnet

Februar

Ametist Ametist

Marec

Akvamarin Akvamarin

April

Diamant Diamant

Maj

Smaragd Smaragd

Junij

Biser Biser

Julij

Rubin Rubin

Avgust

Peridot Peridot

September

Safir Safir

Oktober

Roza Turmalin
Opal

November

Citrin Citrin

December

Tanzanit Tanzanit
Garnet

Rojstni kamen za januar - Garnet

Kamen spominja na rdeče seme granatnega jabolka. Ime je dobil iz srednjeveške besede "gernet" v 14. stoletju in pomeni temno rdeče. Ti lepi kamni prihajajo v različnih barvah, najpogostejša sta temna bogata rdeča do globoko vijolično-rdeče. Posebej trpežni dragi kamni se najdejo povsod po svetu, vklučno z Wyomingom, Češko, Grčijo, Rusijo, Tanzanijo, Madagaskarjem, Šri Lanko in Indijo.

Garnet simbolizira resnico in vero. Govori se, da so ti kamni ohranjali nosača varnega med potovanjem, ga varovali pred nesrečami daleč od doma in da imajo sposobnost zaščititi svojega lastnika pred nočnimi morami. Garnet simbolizira globoka in trajna prijateljstva. Daj Garnet nekomu, katerega prijateljstvo globoko ceniš. Garnet je bil hvaljen zaradi svojih zdravilnih moči in pravijo, da bi naj imel zdravilne lastnosti za srce in pljuča.

Brskajte po naši zbirki garnet nakita in izberite odlično darilo za tiste, ki imajo rojstni dan januarja ter jim tako voščite dobro voljo, srečo in zdravje.

Ametist

Rojstni kamen za februar - Ametist

Kvarčne mineralne vrste, Ametisti se v svoji vijolični barvi razlikjejo od rdečkasto vijolične do sivkasto vijolične. Beseda "ametist" prihaja iz grščine, kar pomeni "ne pijan" in ker vijolična barva spominja na barvo vina, ni naključje, da je "meti" beseda za vino. Ametiste najdemo širom celega sveta, vklučno z ZDA, Mehiko, Brezilijo, Kanado, Afriko, Italijo, Nemčijo in Rusijo.

Ametist, ki s svojo izjemno barvo prikazuje dramo in vznemirjenje, je zlahka prepoznaven dragulj. Starodavni ljudje so verjeli, da jih lahko zaščiti pred pijanstvom in zastrupitvijo. Danes so ti presenetljivi kamni povezani s stabilnostjo, mirom, ravnotežjem, iskrenostjo in mirnim razmišljanjem. V srednjem veku so ga uporabili tudi kot zdravilo za odpravo spanja in izostritev uma. Še vedno velja, da je učinkovit pri zdravljenju odtegnitvenih sindromov, glavobola, nespečnosti in za splošno zdravljenje.

Preverite našo zbirko nakita z ametistom, ki ni le za tiste, ki so bili rojeni februarja, temveč tudi darilo, za vse, ki jim želite zagotoviti dodatno toploto, moč in pogum.

Akvamarin

Rojstni kamen za marec - Akvamarin

Dragulje, ki jih odražajo hladne mirne barve, kot da bi nosili del valov iz oceana, nosili pomen morske vode v imenu samem. Včasih se je verjelo, da prihajajo akvamarini iz skrinjic siren, nanošenih na obalo. Te svetle barve dragih kamnov, je mogoče najti v Braziliji, na Kitajskem, Kolumbiji, Rusiji, Indiji in ZDA.

Zaradi svoje povezanosti z morjem so bili akvamarini sveti kamni za mornarje, katerim so obljubljali varno potovanje. Zaradi svoje pomirjujoe barve se verjame, da prinašajo mir in spokojnost tistemu, ki ga nosi. Rimljani so verjeli, da bi jih lahko akvamarinski nakit spravil s sovražnikom. Nekateri so verjeli, da ti kamni med ljudmi ponovno prebudijo ljubezen.

Akvamarini zaradi pomirjujočega učinka še vedno veljajo za pomoč pri duševnem zdravju in za negovanje notranjega miru. V antičnih časi so se ti dragi kamni uporabljali za ozdravitev kakršnekoli okužbe in so bili pomembni pri zdravljenju očesnih bolezni.

Nakit z akvamarini bo lepo darilo ne le za tiste, rojene v mesecu marcu, ampak kot darilo nevesti, saj simbolizira dolgo enotnost in ljubezen.

Diamant

Rojstni kamen za april - Diamant

Srečni tisti, ki so rojeni aprila, saj je njihov rojstni kamen najbolj cenjen. Ime izhaja iz grške besede "adamas" kar pomeni nerpemagljiv. Ta naslov si vsekakor zasluži. Najtežji in najbolj trpežen kamen, zato stoji kot simbol za večno ljubezen. Ti dragulji so posebni tudi zaradi njihove široke palete barv, od najbolj znane kristalno bele do zelo temno črnih. Diamanti so danev v glavnem izkopani v Južni Afriki, Indiji, Braziliji, Kanadi in Avstraliji.

Diamanti so bili dragoceni že od antičnih časov, tudi pred 400 leti pred Kristusom. Sanskritska besedila te kristale omenjajo skupaj s čudeži. S temi dragimi kamni je povezanih veliko legend. Verjeli so, da so bili diamanti ustvarjeni z udarci strel, ki so zadele zemljo. Grki so verjeli, da so diamanti solze bogov ali drobci zvezd.

Zaradi neštetih legend o diamantih, blišču in briljantnosti, so verjeli, da imajo čarobno moč. Diamant predstavlja vero, zvestobo, poštenost, čistost in ljubezen. To je razlog, zakaj so diamanti glavna izbira zaročnih prstanov. Ti kamni naj bi imeli izjemne zdravilne moči, ozdravijo blezni povezane z možgani in zaradi njihove čistosti jih povezujejo s sposobnostjo raztrupljanja telesa.

Zagotovite moč, veličastnost diamanta in simbol večne ljubezni ne le tistim, ki so rojeni v aprilu, temveč tudi vašim ljubljenim.

Smaragd

Rojstni kamen za maj - Smaragd

S svojo svetlo zeleno barvo bi se lahko smaragd imenoval simbol pomladi in zato ni naključje, da je s svojo presenetljivo zeleno barvo glavni rojstni kamen za tiste, ki so rojeni v maju. Bolj kot je njegova zelena barva intenzivna, večja je njegova vrednost. Včasih opazimo tudi razkritje modrikastega odtenka. Ime za smaragd izhaja posredno iz grške besede "smaragdos" in je bilo ime za večino zelenih kamnov. Te kamne lahko najdemo v Kolumbiji, Braziliji, Rusiji, Avstraliji, Južni Afriki, Indiji, Norveškem, in ZDA.

Smaragdi s svojo globoko zeleno barvo simbolizirajo obnovo življenja in imajo značilnosti, ki jih lahko prinesete v svoje življenje: zvestoba, spoštovanje in prijateljstvo. O smaragdu obstaja veliko mitov. Rimljani so smaragde povezovali z boginjo Venero, ki predstavlja plodnost, dobroto in lepoto. Verjeli so, da preprečuje epilepsijo, ustavi krvavitev in zniža povišano telesno temperaturo.

Podarite darilo vseh svetlih spomladanskih barv Vašim ljubljenim, ki so rojeni v maju, z lesketajočim globoko zelenim smaragdom.

Biser

Rojstni kamen za junij - Biser

Edini dragulj, ki ga ustvarijo živa bitja, ostrige in školjke. Biseri naredijo tiste, ki so rojeni junija srečnejše, saj imajo izjemen rojstni kamen. Od najbolj razširjenih belih do redkejših črnih, biseri so čudovita darila iz oceanov. Ime izhaja iz latinske besede "perna" in pomeni "noga", zaradi sličnosti odprte školjčne lupine z ovčjo nogo. Biseri danes prihajajo iz Japonske, Kitajske, Avstralije, Filipinov in Indonezije.

Biseri so bili zelo cenjeni že od časa starega Egipta. Od takrat so se začele miti in legende. Imenovali so jih kamni z lune, ki so sposobni prinesti dobrodelnost, nedolžnost in vero. Verjame se, da imajo zdravilne moči, da ozdravijo številne različne bolezni, celo norost. Dandanes se jih uporablja v azijski medicini.

Biseri so kot simbol čistosti najbolja izbira za zaročni prstan. Demonstrirajo najčistejša čustva, ki jih gojite do Vaših ljubljenih.

Rubin

Rojstni kamen za julij - Rubin

V starodavnih azijskih zgodbah so ga imenovali "žareč kamen". Ker predstavlja vročino poletja, ni naključje da je rojstni kamen tistih, ki so rojeni v juliju. Ime rubin izhaja iz latinske besede "ruber" kar pomeni rdeča. Ker je eden od štirih dragih kamnov, se njegova dragocenost poleg drugih lastnosti, meri v barvi. Bolj je rubin svetel, "krvav", bolj dragocen je. Njihova izredna barva in trdota, ki jo prekaša le diamant, naredi rubine ene izmed najbolj želenih kamnov po vsem svetu.

Rubine najdemo v Burmi, Šri Lanki, ZDA, Indiji, Avstraliji, Pakistanu, Nepalu, Afganistanu, Braziliji, Mjanmaru in na Tajskem.

Zaradi svoje ognjene rdeče barve so rubini postali simbol strasti, povečanega poguma, energije in uporabnike zaščitijo pred spori in škodljivimi mislimi. Povezani so z vitalnostjo, pogumom, življensko močjo in prinašajo uspeh v ljubezni. Zaradi teh razlogov, so rubini odličji za zaročne prstane, ker prikazujejo žarečo moč Vaše strastne ljubezni.

Peridot

Rojstni kamen za avgust - Peridot

Eden izmed najstarejših dragih kamnov, za tiste, ki so rojeni v mesecu avgustu. Simbol sonca, peridot, prinaša svetlo zeleno barvo k zadnjemu poletnemu mesecu. Peridoti so eni izmed kamnov, ki ne prihajajo v različnih barvah, vendar se razlikujejo glede na svetlost zelene, od olivnato zelene do temnejših, rjavkastih odtenkov. Peridote najdemo v Braziliji, Burmi, Avstraliji, Keniji, Mehiki in Šri Lanki.

Poreklo imena peridot ni povsem jasno, ampak naj bi izhajalo iz grške besede "peridona" kar pomeni "dati veliko". Ta dragi kamen nosi ta pomen še danes, saj se zdi, da peridot prinaša blaginjo in srečo. Zaradi omenjene simbolike s soncem, peridoti pomagajo pri depresiji, znižujejo količino stresa, zmanjšajo negativna čustva, razstrupjajo telo in celo pomagajo pri negi las, kože in nohtov.

Peridot ni le popolno darilo za vse, rojene v avgustu, da bi jim prinesel blaginjo in poletni sij. Več kot primeren je tudi za zaročni prstan, saj naj bi v vse človeške odnose in zakonsko življenje napolnil s harmonijo.

Safir

Rojstni kamen za september - Safir

Popularen že od srednjega veka, Safir je dragi kamen tistih, ki so rojeni septembra. Ti kamni pridejo v precej različnih barvah, vendar so najbolj znani po bogati svetlo modri barvi. Ime izhaja iz večih starodavnih jezikov, vendar je ena glavnih pojasnil latinska beseda "sapphirus", kar pomeni "modra". Safirje najdemo v Indiji, Mjanmaru, na Tajskem, Vietnamu, Šri Lanki, Kitajski, Avstraliji, Braziliji, Afriki in Severni Ameriki.

Zaradi pomirjujočih moči modre barve, se verjame, da safirji prinašajo mir, harmonijo in pomagajo pri fokusu. Od srednjega veka dalje se verjame, da krepijo modrost. Simbolizirajo iskrenost, zvestobo in zato nakit s safirji ni le popolno darilo za tiste rojene v meseu septembru, ampak je primeren tudi za popoln zaročni prstan, s katerim demonstrirate kako izjemna je Vaša ljubezen. Safir je bil izbran tudi kot kamen na zaročnem prstanu od princese Diane, kar kaže na kraljevost tega kamna.

Rojstni kamen za oktober - Roza Turmalin

Turmalini prihajajo v različnih odtenkih in bavah, toda svetlo sijoči roza turmalin je tisti, ki je posvečen mesecu oktobru. Na splošno ime pomeni "kamen mešanih barv" in prihaja sinalske besede "tura mali". Morda je zaradi svoje barve roza turmalin povezan s srčno čakro in pravijo, da odpre srce brezpogojni ljubezni. Roza turmaline lahko najdemo v Braziliji, Šri Lanki, Nigeriji, Mozambiku, Madagaskarju, Afganistanu, Pakistanu in ZDA.

Ta dragi kamen obkroža veliko legend. V antičnih časih so za turmaline verjeli, da zagotavljajo čarobno zaščito pred zlom in pravijo, da je to kamen z največ metafizičnimi močmi. Za roza turmalin še danes velja, da lahko zmanjša anksioznost in stres.

Darilo za tiste, ki so rojeni oktobra, bo pokazalo koliko ste cenili to osebo. Pokažite sočutje, nežnost in kako močna je vaša ljubezen z roza turmalinom.

Rojstni kamen meseca oktobra - Opal

Opal je znan kot rojstni kamen meseca oktobra. Predstavlja ljubezen, nedolžnost in upanje. V opalnem kamnu, ki se zdi večbarven, je mogoče videti skoraj vse osnovne barve. Svetleči odsevi v njem dajejo popoln videz in imajo zato zelo dragoceno mesto v svetu nakita. Opal se nahaja v oblika kremena, ki nastane kot posledica gibanja podzemnih voda in zapiranja vrzeli med skalami. Ta čudežni kamen iz podzemlja je poseben in ima številne prednosti. Pravijo, da je dober za dušo in ima pomirjujoč učinek. Odganja tudi negativno energijo in nas bogati s pozitivno energijo. Lahko bi rekli, da je mističen kamen zaradi vpliva na mistične zadeve, kot je razvijanje kozmične zavesti.

Je eno najlepših daril za rojene v oktobru. Z darilom iz opalnega kamna lahko svoji ljubljeni osebi pokažete, kako zelo cenite njo ali njega. Prstan z opalom, opalna ogrlica ali opál eljegyzési gyűrű, eden od teh kosov bi lahko bil prav poseben simbol vaše ljubezni. Odličen način za izraz vaših občutkov ljubljeni osebi! Poleg tega lahko vsak kos nakita, ki ga kupite pri GLAMIRA, prilagodite po svojem okusu. To pomeni, da lahko kovino, kamne in celo stranske kamne

Citrin

Rojstni kamen za november - Citrin

Kot, da bi v tem hladnem mesecu prinesel svetlobo in toplino, je Citrin s svojimi svetlimi barvami postal kamen za november. Ime za kamen je precej samoumevno, saj beseda citrin spominja na agrume. Kamne je mogoče dobiti v Braziliji, Boliviji, Afriki in Rusiji.

Legenda pravi, da je citrinski kamen sposoben odpreti um in s tem celo povečati psihično moč. Še vedno se verjame, da ima zdravilne in pomirjujoče moči, da zmanjša tesnobo, živčnost in zmanjša stres vsakdana. Glede na barvo tega svetlega kamna, bi naj bili citrini povezani z veseljem in radostjo. Tistemu, ki ga nosti dajejo več upanja in moči v težkih situacijah.

Citrin ne bo le najboljše darilo za tiste, rojene v novembru, ampak bo s svojo radostjo narisal nasmeh na obrazih tudi Vašim ljubljenim.

Tanzanit

Rojstni kamen za december - Tanzanit

Ljudje rojeni decembra, imajo izjemen kamen, namenjen zanje. Tanzanit je eden od zadnjih odkritih dragih kamnov. Z relativno moderno zgodovino je tanzanit kljub temu požel fascinacijo in občudovanje, zaradi njegove svetle temno modre barve. Ti dragi kamni so precej redki in eden izmed redkih krajev v katerem se nahajajo je območje v Tanzaniji.

Ker je zgodovinsko gledano še dokaj mlad, ga miti in legende ne obkrožajo. Tanzaniti so bili opaženi pri Tiffany & Co, ki so kamnu dali ime po njegovem nahajališču in ga popularizirali po celem svetu, tako da je tanzanit danes eden najbolj dragih kamnov.

Nakit s tanzanitom bi bilo najboljše darilo, ne samo za tiste, rojene v decembru, ampak tudi za vse, ki jih cenite. Dajte dragulj, ki bo zagotovo ustvaril in spremenil zgodovino nakita!