x
 
   
Tanzanit nakit

Tanzanit

Tanzanit je modra varianta kamna cojzit, ki vsebuje vanadij. Kamen je prav tako zgrajen iz kalcijevega aluminijevega silikata.

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Tanzanit

Tanzanit je modra varianta kamna cojzit, ki vsebuje vanadij. Kamen je prav tako zgrajen iz kalcijevega aluminijevega silikata. Prvič so ga leta 1967 odkrili pastirji Masajev na hribovju Merelani, blizu Arusha v severni Tanzaniji, Afrika. Kamen, ki je milijone let bil skrit pred ljudmi, se je tvoril globoko pod zemljo z nabiranjem metamorfnega skrilavca, gnajsa in kremena. Na začetku je bil poimenovan kot "modri cojzit" (blue zoisite), ampak je bil kasneje preimenovan, ker se sliši zelo podobno kot angleška beseda za samomor (suicide). Tanzanija, ker so ga našli, mu je nato nadela ime. Kar ga naredi zelo posebnega, je dejstvo, da lahko tanzanit na celem svetu najdemo samo v enem kraju. Obstaja še ena lastnost, ki ga naredi tako zelo posebnega. To je njegova barva, ki se spreminja odvisno od tega, iz katerega zornega kota ga gledamo. Za to se lahko zahvali posebni polikromatični zgrabi, zaradi katere ga lahko vidimo v modri, vijoličasti ali rumenorjavi barvi.

Obstaja mnogih navdušencev, ki bi ga zaradi svoje popularnosti in lepote imeli v lasti, zato je postal "kamen dvajsetega stoletja". Čeprav še uradno ni sklenjeno, kakšen naj bi bil namen kamna, mu mnogi vseeno predpisujejo lastnosti, kot so brezmadežnost, eleganco, večno lepoto in samozavest.

Glamira kombinira novo odkrito lepoto z njenim unikatnim dizajnom, da lahko predstavi svojo zbirko nakita s tanzanitom. Čeprav si vsak zlatar/draguljar ustvari svojo kakovostno lestvico, za tanzanit standardne lestvice kakovosti ne obstaja. Glamira si prizadeva, da so tanzaniti, ki jih dobavljamo, najboljše kakovosti. Po svoje si lahko oblikujete skoraj katerekoli izdelke iz tanzanita, da ustvarite edinstvene prstane, ogrlice, uhane ali manšetne gumbe s tanzanitom. Prelep kamen vam bo s svojo prelepo barvo popestril dan v obliki ogrlice s tanzanitom, ki bo še bolj poudarila vašo lepoto in slog. Glamirini zaposleni ustvarjajo modern in tradicionalen slog, ter idejo, da imate nekaj več. Skoraj magična barva popolnoma rezanega tanzanita bo v sožitju le z vami in vašo lepoto!