x
 
   
Rumeni safir nakit

Rumeni safir

Rumeni safir spada v družino korund, tako kot rubin, in je poldrag kamen. Rahla sled železa v zgradbi mu da lepo rumeno barvo.

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Rumeni safir

Rumeni safir spada v družino korund, tako kot rubin, in je poldrag kamen. Rahla sled železa v zgradbi mu da lepo rumeno barvo. Občudovanja vreden rumeni safir naj bi bil prozoren, s površino, ki živahno sije v barvi sončnega zahoda...več Kar ga razlikuje od drugih safirjev, je dejstvo, da rumeni safir visoke kakovosti nima nobenih sledi, medtem, ko imajo drugi safirji po navadi notranje sledi. Rumeni safir je največ kopan v Šrilanki (Serendip). Otok, bogat z dragimi kamni, je tudi kraj, kjer so našli prvi rumeni safir. Ljudje so ga našli po naključju, ko je dež spral zemljo in kamenje. Beseda "serendipity" je izpeljanka dogodka. Druga nahajališča rumenega safirja so na Madagaskarju, Tanzaniji, Indiji in Avstraliji. Največji izkopan rumeni safir do danes ima kar 2020 karatov in je poimenovan Tomahawk Tiger.

Starodavni so rumeni safir poimenovali tudi "hyacinth". Prav tako je v jeziku Sinhalese in Sanskrit znan tudi pod imenom "padparadscha". Kamen ima poseben prostor v Indijski in Vedski astrologiji, imenovan je "pukhraj", ki pomeni rumeni kamen. Verjamejo, da na nositelja preusmeri svojo svetlobo, mir in modrost. V hindujski veri je kamen planeta Jupitra, ki je imenovan Deva Guru in ga smatrajo za učitelja bogov. Zaradi tega se za rumeni safir verjame, da osebo napolni s srečo, modrostjo in veseljem. Predstavlja tudi življenje, plodnost in zakon.

Pri Glamiri kombiniramo nakit z rumenim safirjem z mnogimi drugimi kovinami, barvami in dragimi kamni. Na ta način oblikujemo prvovrstne izdelke, kot so ogrlice, prstani, manšetni gumbi, zaročni prstani itn. Glamira si prizadeva za dobavo najkakovostnejših kamnov po standardu 4 C-ji (ang. cut, color, clarity, carat weight). Ko se rumeni safir sreča z ostalim nakitom in zlitinami, predvsem z belim in rumenim zlatom, se safir začne čudovito lesketati. Na ta način si lahko oblikujete čudovit prstan z rumenim safirjem, ali pa si nadenete čudovite uhane s safirji. Ali pa lahko napišete svojo ljubezensko zgodbo na način, da svoji boljši polovici podarite posebej oblikovan zaročni prstan z rumenim safirjem, ki bo zagotovo vzel dih. Glamira vas vabi, da na svoji koži občutite svetlobo planeta Jupitra.