x
 
   
Granat nakit

Granat

Granat ima kemično zgradbo, ki je fizično in kristalno zelo blizu drugim mineralom. Je iz družine silikatov in je rjavordeči poldragi kamen.

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Granat

Granat ima kemično zgradbo, ki je fizično in kristalno zelo blizu drugim mineralom. Je iz družine silikatov in je rjavordeči poldragi kamen. Ime granat ima epistemološke korenine iz 14. stoletja in je izpeljan iz besede "grenate" (granatno rdeč). Granat je bil najbolj priljubljen v poznoantičnem rimskem času. Krasil je orožja, nakit, obleke cesarjev itn. Prav tako je veljal za simbol viteštva.

Danes je zelo popularen na draguljarskem trgu. Če ga nosimo kot prstan ali uhane predstavlja prevlado. Kopljejo ga v nekaj državah, vključno z Argentino, Brazilijo in Nemčijo. Granat predstavlja astrološko znamenje dvojčka in je januarski rojstni kamen.

Pri Glamiri je prioriteta kakovost, zato so naši granati kakovosti AAA, ki so izdelani/obdelani v edinstven nakit iz granata; prstani, ogrlice, uhani, zaročni prstani, broške, manšetni gumbi itn. Granat je simbol predanosti, zaradi tega ga pri Glamiri uporabljamo za izkazovanje ljubezni! Oblikujete lahko granatni prstan, ki lomi svetlobo. To dosežemo s kombinacijo diamantov. Kombinacija granata in diamantov ustvari šarmanten in lesketav kontrast. Po navadi to najlažje dosežemo, ko oblikujem nakit z diamantom, granatom in zlatom. Oblikujete lahko uhane iz granata, ki bodo kot zrna granatnega jabolka okrasili vaša ušesa. Pri Glamiri lahko prav tako oblikujete edinstveno granatno ogrlico. Z Glamirinim preprostim sistemom oblikovanja lahko ustvarite nakit, ki bo izražal vašo osebnost!