x
 
   

Safir

Modri safir spada v družino dragih kamnov in je modrikaste barve, pa tudi z nekoliko vijoličaste in škrlatne barve.

 

Modri safir spada v družino dragih kamnov in je modrikaste barve, pa tudi z nekoliko vijoličaste in škrlatne barve. Njegovo vrednost določa modri odtenek, z elementi njegove barve, sijaja, reza in celotne kakovosti. Najvrednejši so safirji temnomodre barve. Ime safir izvira iz grške besede "sappheiros", ki pomeni modro. Safir je, tako kot rubin, iz družine korund, ki ga naredi enega izmed najtrdnejših in obstojnejših dragih kamnov. Najbolj prepoznaven in razširjen je modri safir, ki odseva obliko zvezde, kar lahko predpiše posebnemu rezu, ki mu pravijo "Cabochon". Črni zvezdni safir Queenslanda (ang. The Black Star of Queensland) je največji safir, ki odseva to obliko in tehta neverjetnih 733 karatov. Safirje največ kopljejo v Vzhodni Avstraliji, Tajskem, Šrilanki, Kitajski, Madagaskarju, Vzhodni Afriki in na določenih krajih v Severni Ameriki (Montana).
ZAROČNI PRSTANI S SAFIRJEM
Safirji in rubini so po navadi najdeni v enakem geografskem okolju. V astrologiji velja za septembrski rojstni kamen in predstavlja astrološko znamenje strelca. V antičnih časih so ga na splošno povezovali z mirom in srečo. V antični Perziji so verjeli, da bo modri safir ustvaril modro nebo in mir.
Glamira za izdelovanje uhanov, prstanov, ogrlic, zaročnih prstanov, manšetnih gumbov in drugih izdelkov, izbira le najboljše, modre safirje kakovosti AAA. Iz mnogo karatnih kamnov izdeluje nakit iz modrih safirjev. Prav tako izbiramo kraljevsko modre, ki so na Glamirini lestvici med najboljšimi kamni. Safirje lahko kombinirate z drugimi zlitinami in barvami, da oblikujete edinstven in prvovrsten nakit.
VERIŽICE S SAFIRJEM
Modri safir je poseben kamen, ki se lepo zlije s katerokoli barvo las in slogom. Svojo briljantnost lahko razprši na katerikoli tip kože, ne glede na spol. Tako lahko poudari žensko lepoto ali moško karizmo. Dodamo ga lahko skoraj vsakemu nakitu; uhani z modrimi safirji, prstani, manšetni gumbi itn. Zagotovo bo vedno ujel pozornost. Ogrlica z modrimi safirji vas bo nežno objela okoli vratu, uhani z modrimi safirji vam bodo zašepetali najlepšo pravljico, medtem, ko bo safirjev prstan vaše roke naredil elegantnejše. Modri safir pa ne bo ujel le pozornosti, Glamira ponuja, da skozi čudovit kamen pokažete svojo modro kri! Izberete lahko tudi enega izmed zaročnih prstanov z modrim safirjem, ki bo za vedno ujel trenutek zasnubitve vaše ljubezni. Zelo pomembno je vedeti tudi, da je safir tradicionalno darilo ob 45. letni obletnici poroke.
UHANI S SAFIRJEM
boderOGLEJTE SI VEČ