x
 
   
Roza turmalin nakit

Rožnati turmalin

Rožnati turmalin (pomeni "večbarvni kamen") je poldragi kamen, ki ga lahko najdemo v različnih barvah. Poznan je tudi kot kameleon kamnov.

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Rožnati turmalin

Rožnati turmalin (pomeni "večbarvni kamen") je poldragi kamen, ki ga lahko najdemo v različnih barvah. Poznan je tudi kot kameleon kamnov. Lahko je svetle ali nežne rožnate barve, pastelno rožnat lahko spremeni barvo odvisno na njegovo velikost in kombinacijo z drugimi zlitinami ali kamni. Na primer, če ga posadite na belo zlato ali srebro bo njegova barva izpadla bolj sijoča. Tako kot njegova barva je tudi kemična zgradba kompleksna in drugačna; kombinacija aluminijevega borosilikata in železa, magnezija in drugih kovin. Prav tako mu pravijo rubelit, rožnati turmalin je poznan že iz antičnih časov, posebej med Egipčani. Egipčanska legenda pravi, kako je rožnat turmalin prepotoval iz središča Zemlje do sonca, kjer je prečkal tudi mavrico in prevzel vse njene barve. Rožnati turmalin kopljejo največ v ZDA, Braziliji in Šrilanki. V astrologiji je oktobrski rojstni kamen in je kamen astrološkega znamenja škorpijona.

Pri Glamiri je prioriteta kakovost, zato so naši rožnati turmalini kakovosti AAA. Zaradi tega izbiramo najdragocenejše kamne, ki so posebne barve, da ustvarimo edinstven nakit iz rožnatega turmalina; uhane, prstane, ogrlice, obeske, obročke, zaročne prstane itn. Imamo različne odtenke rožnatega turmalina, zato iz njega izdelujemo tradicionalni in pa tudi moderni nakit. Oblikujete lahko zlat prstan z rožnatim turmalinom, da ujamete čudovito barvo mavrice, ali pa zaročni prstan z rožnatim turmalinom, s katerim boste očarali svojo sorodno dušo. Ni pomembno, ali gre za osamljen obesek ali obesek v kombinaciji z drugimi kamni, pri Glamiri lahko po svoje oblikujete ogrlico z rožnatim turmalinom in ustvarite popolnoma edinstven nakit. Kamen je odličen v kombinaciji z uhani z rožnatim turmalinom, s katerim boste slavili zvok Zemlje. V dolgočasni sivini dneva vam bo zagotovo dan popestrila tudi čudovita zapestnica z rožnatim turmalinom. Glamira vam daje proste roke pri oblikovanju popolnoma svojega nakita. Tako boste lahko čudovit rožnat turmalin vključili v skoraj katerekoli kos nakita.