x
 
   
Jóias de Safira Branca

Beli safir

Beli safir je dragi kamen in je iz družine brezbarvnih safirjev. Safir ob nastajanju ustvari svojo (ne) barvo tako, da vzame barvo elementov kroma, bakra, titana in magnezija.

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Beli safir

Beli safir je dragi kamen in je iz družine brezbarvnih safirjev. Safir ob nastajanju ustvari svojo (ne) barvo tako, da vzame barvo elementov kroma, bakra, titana in magnezija. Beli Safir nima nobenih sledi teh elementov, kar ga naredi edinstvenega in redkega. Safir je po vrsti drugi najtrpežnejši kamen (poleg diamanta) in je prav tako eden najdražjih. Kopljejo ga v Šrilanki, Madagaskarju, Kambodži, Burmi in Tajskem. V starih časih je za bojevnike veljalo, da so svojim ženam podarili safirjev ogrlico, ki je bila znak zvestobe. V Grčiji je bil safir v povezavi z bogom svetloba in sonca, Apolom. Za beli safir, ki je septembrski rojstni kamen, se je verjelo, da bo nositelja obvaroval pred slabim in ga blagoslovil. Ker je zelo odporen proti praskam in odrgninam, ter ima lepo barvo in trdnost, je idealna izbira za izdelavo nakita z belim safirjem.

Glamira za izdelovanje uhanov, prstanov, ogrlic, zaročnih prstanov, manšetnih gumbov in drugih izdelkov, izbira le najboljši, beli safir kakovosti AAA. Uporabljamo kamne z najboljšim sijajem, ki so različnih karatov. Njegova edinstvena lepota je nepogrešljiva ne glede na vrsto Glamirinega izdelka in dizajnov, ne glede na to, ali ga uporabimo kot samega, ali pa v kombinaciji z drugimi kamni, ki skupaj dobro poudarijo vaš stil. Ko ga Glamirini strokovnjaki vključijo v družbo drugih okraskov, se beli safir sreča z modernostjo. Beli safir, obrezan po postopku smaragdovega reza, lahko vdelamo na zlat obroč in dobili bomo čudovit zlat prstan v spremstvu belega safirja. Beli safir najbolje pripeljem do izraza, ko ga vdelamo skupaj s hladnimi toni srebra ali belega zlata. Na ta način si lahko oblikujete čudovite uhane z belim safirjem, ki bodo v sožitju z belim zlatom lepo prišli do izraza. Ali pa lahko svojo sorodno dušo presenetite in ji izpoveste ljubezen skozi enega izmed prstanov iz belega safirja. Okoli svojega vratu lahko nosite luč Apola, in sicer z eno izmed mnogih ogrlic belega safirja. Pustite, da vas pri Glamiri obdamo z lučjo nebes in sonca, da boste lažje ujeli pozornost!