x
 
   
Modri topaz nakit

Modri topaz

Modri topaz je poldragi kamen, poznan po prozorni modri barvi. Njegovo modrino pridobimo po posebnem postopku obdelovanju belega topaza.

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Modri topaz

Modri topaz je poldragi kamen, poznan po prozorni modri barvi. Njegovo modrino pridobimo po posebnem postopku obdelovanju belega topaza. Kamen v svoji zgradbi zajema tako trdoto kot občutljivost. Ravno zaradi tega je njegovo obdelovanje eden največjih izzivov. Izkušnje, strokovnost in znanje so pomembni, da iz surovega kamna ustvarimo nakit modrega topaza.

Njegovo ime ("tapas") naj bi izviralo iz jezika sanskrt, ki pomeni vročina ali ogenj. Prav tako so ga opisovali v različnih biblijskih zgodbah. Modri topaz je danes eden najbolj opevanih poldragih kamnov na draguljarskem trgu. Simbolizira iskrico mladosti. Največ ga kopljejo v Rusiji, Afganistanu in Šrilanki. Je tudi simbolni kamen zvezne države Teksas. Topaz predstavlja astrološko znamenje device in je decembrski rojstni kamen.

Oblike, ki se uporabljajo v draguljarstvu, so tri: Nebeško Modri, Londonski Modri in Švicarski Modri (Sky Blue, London Blue, Swiss Blue). Glamira za izdelovanje uhanov, prstanov, ogrlic, zaročnih prstanov, manšetnih gumbov in drugih izdelkov, izbira le najboljše, švicarske modre topaze (Swiss Blue Topaz) kakovosti AAA. Glamira vas vabi, da pokažete svojo modro kri s posebej izdelanim nakitom. Lahko si oblikujete posamezno ogrlico z modrim topazom, v kombinaciji z drugimi dragimi kamni, z zlatom ali srebrom. Tako boste uživali ob nošenju nebeško modre okoli svojega vratu. Oblikujete lahko svoj prstan in modro nebo ujamete v enega izmed modrih topazovih prstanov. Ali pa zamažete platno z belo in poleg neba ustvarite tudi oblake; rezultat vaše domišljije so lahko modri topazovi uhani. Uporabite kristalno jasen sijaj modrega topaza, da vaše sanje in ustvarjalnost postaneta resničnost!