x
 
   
Akvamarin nakit

akvamarin

Kamen akvamarin je poznan kot "kralj kamnov" in je izpeljan iz dveh latinskih besed, "aqua" (voda) in "mare" (morje). Kot lahko že izberemo iz njegovega imena, je kamen svetlomodre barve.

Zaročni prstani z akvamarinom

Zaročni
prstani z akvamarinom

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

akvamarin

Kamen akvamarin je poznan kot "kralj kamnov" in je izpeljan iz dveh latinskih besed, "aqua" (voda) in "mare" (morje). Kot lahko že izberemo iz njegovega imena, je kamen svetlomodre barve. Opredeljen je v družino berilov in je poldragi kamen. Akvamarin lahko najdemo predvsem v državah Južne Amerike. Zelo redko pridejo v Braziliji na površje tudi zelo veliki akvamarini.

Kamen je slabo odporen proti toploti, zato ga ni dobro izpostavljati soncu in visokim temperaturam, saj lahko spremeni svojo bleščečo modro barvo, po kateri je tako zelo priljubljen. Zelo lepo prepušča tako naravno kot umetno svetlobo. Tako kot drugi kamni je tudi akvamarin omenjen v mnogih mitih in legendah v povezavi z vodo in morskimi deklicami. V astrologiji je marčevski rojstni kamen in je kamen astrološkega znamenja vodnarja.

Glamira s kombinacijo akvamarina in izdelkov oblikuje čudovit nakit iz akvamarina. Pri Glamiri je prioriteta kakovost, zato so naši akvamarini kakovosti AAA, ki so izdelani/obdelani v edinstven nakit iz akvamarina. Glamira ponuja, da skozi ta prelepi kamen občutite moč vode. Če nadenete uhane iz akvamarina, lahko skoraj slišite petje morskih deklic! Glamira oblikuje morski svet, v katerega se lahko potopite za edinstvenimi izdelki. Naj se kapljice spremenijo v čudovit obesek iz akvamarina, ki bo krasil vaš vrat. Poiščete lahko tudi prstane iz akvamarina, ki so v sožitju z drugimi dragimi kamni in bodo skupaj krasili vaše roke. Zapišite svoj mit!