x
 
   
Zeleni ametist nakit

Zeleni ametist

Zeleni ametist je iz družine poldragih kamnov in je svetlozelen kremenov kristal (poznan kot Prasiolite). Zeleno barvo ima zaradi vročine in nastane zaradi vulkanske aktivnosti, naravnega segrevanja ali pa s segrevanjem s strani človeka.

ZAROČNI PRSTANI Z ZELENIM AMETISTOM

OGLEJTE SI VSE PRSTANE
Z ZELENIM AMETISTOM

PRIPOROČAMO VAM

boderOGLEJTE SI VEČ

Zeleni ametist

Zeleni ametist je iz družine poldragih kamnov in je svetlozelen kremenov kristal (poznan kot Prasiolite). Zeleno barvo ima zaradi vročine in nastane zaradi vulkanske aktivnosti, naravnega segrevanja ali pa s segrevanjem s strani človeka. Zaradi tega priporočamo, da hranite kamen stran od neposredne toplote in sončnih žarkov, saj lahko kamen spremeni barvo. V gemologiji je poznan pod imenoma "prasiolite" ali "vermarine", kar je izpeljano iz grščine in pomeni "zeleno obarvan kamen". Trenutno se nahajališča zelenega ametista predvsem v Braziliji, lahko pa jih najdemo tudi na Poljskem in v Kanadi.

Zeleni ametist je božji in zelo cenjen kamen, ki že dolgo velja kot zaščitni kamen in, kot kamen čiščenja. Predvsem je priljubljen med metafiziki. V antičnih časih je veljal kot kamen treznosti in se je uporabljal pri zdravljenju fizične in mentalne odvisnosti. Ametist (zeleni) povezujemo s številnimi zgodbami in miti. Govori se, da je sveti Valentin nosil prstan z zelenim ametistom, v katerem je bila vrezana slika Kupida. Še več, vplivne in bogate monarhije so v zgodovini uporabljale kamen kot kraljevski simbol. Zeleni ametist je prav tako tudi kamen, ki uprizarja simbol ljubezni. Zeleni ametist predstavlja astrološko znamenje ribi in je februarski rojstni kamen.

Pri Glamiri imamo zelene ametiste visoke kakovosti AAA, ki so izdelani/obdelani v edinstven nakit iz zelenega ametista. Zeleni kamen lahko vključite v katerekoli Glamirine izdelke. Oblikujete lahko obesek z zelenim ametistom, ki bo odlična izbira, če ga želite hraniti blizu svojega srca in čutiti njegovo magičnost. Lahko oblikujete tudi ogrlico z zelenim ametistom, ki bo vašemu otroku služila kot zaščitni amulet. V sožitju s svojim slogom bo prstan z zelenim ametistom dvignil vaše razpoloženje! Zeleni ametist je prav tako kamen, ki je odlično darilo za 6. obletnico poroke. Glamira se želi z nakitom zelenega ametista dotakniti vaše duše in vam prislužiti pomembne stilske točke!