x
 
   
Roza kremen nakit

Rožnati kremen

Rožnati kremen je iz družine kremenjakov in je poldrag kamen. Njegova vrednost se določa po intenzivnosti barve, ne po sijaju. Kamen je lahko različne barve, od bledo rožnate do temno rožnate.

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Rožnati kremen

Rožnati kremen je iz družine kremenjakov in je poldrag kamen. Njegova vrednost se določa po intenzivnosti barve, ne po sijaju. Kamen je lahko različne barve, od bledo rožnate do temno rožnate. Barva je po navadi posledica ostankov titana, železa, mangana v njegovi kemični zgradbi. Njegova steklena oblika je tako prosojna, da zelo lepo oddaja svojo rožnato barvo. Po večini ga kopljejo v Braziliji in na Madagaskarju.

Pravijo mu tudi srčni kamen, rožnati kremen je že 600 let pr. n. št. veljal za simbol ljubezni. Na splošno je v povezavi s Kupidom in Erosom, bogovoma ljubezni. Rimljani so ga uporabljali pri krašenju okraskov, čaš, skled in mnogih drugih predmetov. Prav tako so ga rožnati kremen nosili blizu srca, saj so verjeli, da zdravi srčne bolezni in daje moč. Rožnati kremen je prav tako znan pod imenom prozoren kremen, izpeljanka iz grške besede "hyalos", ki pomeni "steklo". Kamen predstavlja astrološko znamenje bika in je decembrski rojstni kamen.

Glamira za izdelovanje uhanov, prstanov, ogrlic, zaročnih prstanov, manšetnih gumbov in drugih izdelkov, izbira le najboljše, rožnate kremene kakovosti AAA. Rožnati kremen lahko najdemo v različnih oblikah in lahko lepo izžareva svojo lepoto. V kombinaciji obeska in vašega okusa bo nastal obesek z rožnatim kremenom v obliki srca, ki bo nosil šepet ženskosti. Ko nadenete prstan z rožnatim kremenom, boste takoj občutili topel objem ljubezni. Ali pa zapestnico z rožnatim kremenom, ki bo z žarki ljubezni popestrila vaše življenje. V sredico uhana vstavite rožnati kremen in pričarali boste čudovite uhane z rožnatim kremenom, ki vam bodo šepetali o prepovedani ljubezni.