x
 
   
ZELENI TURMALIN NAKIT

Zeleni turmalin

Spada v družino borosilikatov in ima zapleteno zgradbo. Zeleni turmalin ("verdelite") je poldragi kamen.

ZAROČNI PRSTANI Z ZELENIM TURMALINOM

ZAROČNI PRSTANI
Z ZELENIM TURMALINOM

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Zeleni turmalin

Spada v družino borosilikatov in ima zapleteno zgradbo. Zeleni turmalin ("verdelite") je poldragi kamen. Zaradi svoje zapletene zgradbe zeleni turmalin obstaja v naštetih oblikah in barvah, odvisno od njegovega nastanka. Svojo zeleno barvo dolguje svoji kromirani zgradbi. Njegova barva je raznolika; od rumenozelene in olivnozelene do rjavozelene barve, ki je zelo podobna smaragdu, ki je eden izmed štirih najdragocenejših kamnov (diamant, rubin, safir, smaragd). Njegovo ime ("verdelite") je izpeljanka latinske besede "viridis" (zeleno) in grške pripone "lith" (kamen). Najpogosteje ga najdem v Braziliji, Namibiji, Nigeriji, Mozambiku, Pakistanu in Afganistanu.

Zeleni turmalin je že iz preteklosti znan po sposobnosti, da lahko postane naelektren, če ga segrevamo ali drgnemo. Zaradi tega lahko nase privabi prah ali koščke papirja, kar je bila priljubljena taktika nizozemskih trgovcev v 18. stoletju, ko so iz cevi čistili pepel. Zaradi tega se ga je prijel ime "Aschentrekker", ki pomeni "čistilec pepela". Obstaja prepričanost, da je zeleni turmalin kamen Nemamiaha, nadangela. Obstaja tudi prepričanje, da zdravi živčni sistem in odvaja negativno energijo, če je nošen v bližini srčeve čakre. Zeleni turmalin predstavlja astrološko znamenje kozoroga in je oktobrski rojstni kamen.

Glamira ponuja zeleni turmalin kakovosti AAA. Visoka kakovost je Glamirina prioriteta, ko izbiramo kamne za svoj nakit iz zelenega turmalina. Ponujam edinstveno obliko prstanov, uhanov, obeskov, manšetnih gumbov in drugih izdelkov, ki lepo sinhronizirajo z zelenim turmalinom v predstavi narave. Z nošenjem obeska ali čudovitega prstana iz zelenega turmalina boste blizu svojega srca obdržali energijo in občutili toploto pomladi. Glamira vas vabi, da v zlatu ali srebru oblikujete svoje uhane iz zelenega turmalina, da boste lahko občutili vibracije kamna, ki stimulirajo srečo in zadovoljstvo! Nosite lahko tudi posebno oblikovano ogrlico iz zelenega turmalina, ki vas bo popeljala v svet angelov. Pri Glamiri lahko oblikujete svoj nakit in ob tem občutite magičnost in blaženost!