x
 
   

Diamant

Diamant, eden od najčudovitejših kamnov, je edini, ki ga sestavlja samo en element. Sestavlja ga element ogljika, ki je v vseh smeri v perfektni simetriji ter je trdno vezan med sabo.

 

Diamant, eden od najčudovitejših kamnov, je edini, ki ga sestavlja samo en element. Sestavlja ga element ogljika, ki je v vseh smeri v perfektni simetriji ter je trdno vezan med sabo. Njegova naravna trdnost je zasluga atomske strukture. Njegova trdota ga uvrsti na 10. mesto na Mohsovi trdotni lestvici. Tako je trd, da ga lahko reže le orodje, ki je prav tako izdelano iz diamanta. Ime je dobil po grški besedi "adámas", ki pomeni nezlomljiv. Poleg trdote je znan tudi po odličnem lesku in disperziji vidne svetlobe. Diamant je prepoznaven predvsem zaradi nastanka in času, ki ob nastanku preteče.
Diamantni zaročni prstani
Diamanti so bili pred 2400 leti prvič odkriti in kopani v Indiji. Indija je tudi prvi komercialen proizvajalec diamantov. Danes so kopani predvsem v Južni Afriki, Indiji, Braziliji, Kanadi in Avstraliji.
Rimljani in Grki so verjeli, da so diamanti solze bogov, ki so iz neba padli na Zemljo. Diamanti so bili prvič omenjeni v rimljanski literaturi v 1. stoletju našega štetja kot konice Kupidov puščic. Nosili so jih kot talismane, saj so verjeli, da jih branijo pred zlom. Prepričanje izhaja iz indijske mitologije, v kateri so verjeli, da je diamant formiran ob udaru strele. V 13. stoletju je v Franciji zakon prepovedal nošenje diamantov vsem, razen kraljem in kraljicam.
Diamantne verižice
Diamant je povezan s simbolom moči, nedolžnosti, nepokvarljivosti, dolgoživosti in srečo. Prav tako je aprilski rojstni kamen in je velikokrat uradno darilo za šestdeseto obletnico poroke.
Pri Glamiri imajo pri oblikovanju nakita diamanti prav poseben prostor. Izbrani so po točno določenih kriterijih. Prvi in najpomembnejši korak je izbirati diamant, ki je skladen z etičnimi načeli in je stoodstotno ne-konflikten, preden ga uporabimo pri izdelavi Glamirinega izdelka.

Preberite več 

Diamantni uhani
PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Barva diamanta se nanaša na kombinacijo treh elementov: barvni odtenek, zasičenost in ton. Diamanti imajo barvno lestvico od D do Z. Popoln diamant, ki je označen z barvo D, nima nobene barve. Pri Glamiri na splošno najbolj uporabljamo diamante oznake H, saj imajo najboljše razmerje med ceno in harmonijo z izdelkom. Diamantni rez se nanaša na simetrijo, proporcijo in lesk diamanta, ki so po izkopu prilagojeni v procesu rezanja in oblikovanja. Stori se vse, da diamant vrača veličastno svetlobo. Rez se opravi v treh (3) različnih postopkih: proporcija, simetrija in lesk. Rez sestavlja petstopenjska lestvica: Odlično, Zelo Dobro, Dobro, V redu, Slabo. Diamantna oblika, ki je velikokrat zamešana z diamantnim rezom, uprizarja dizajn ali obliko diamanta, ki ga dosežemo pri njegovem poliranju, na primer, princeskin-rez (princess-cut diamond) . Pri Glamiri lahko najdete različne oblike diamantov; princeskin rez, briljant, okrogli diamant, trilijon, oblika blazine ali srca itd., katerimi lahko popestrite in oblikujete svoje izdelke. Diamanti nastanejo zaradi ogljika, ki je ujet globoko pod zemljo in je izpostavljen visokim pritiskom in temperaturam. Vsi naravni diamanti imajo notranje (ang. inclusions) in zunanje (ang. blemishes) sledi. Diamantova jasnost se nanaša na diamantovo čistost in na določena merila, vključno s sledjo elementov, njegovo velikostjo in reliefom. Da najdemo dobro razmerje med ceno in kakovostjo je treba pomniti, da so majhne sledi (inclusions) v skupini čistosti VVS1 in SI2 prostim očesom nevidne. Glamira v svojih izdelkih uporablja diamante iz skupine VS (zelo majhna vsebnost sledov). Karat diamanta je mera, ki določa velikost diamanta glede na njegovo težo. To je ena petina grama (0,2 g) in 1-karat diamant s težo 100 točk.

Glamira izdeluje unikaten diamantni nakit, kot so verižice, uhani, manšetni gumbi in zaročni prstani. Vse to prepusti vam, da si po lastnem okusu oblikujete nakit, ki ga želite. Diamantni uhani v obliki kapljic, obročkov in diamantnih bunkic so ena najboljših izbir pri lastnem oblikovanju, če želite poudariti blišč in svojo lepoto. Lahko pa lahko imate okoli vratu drobce zvezde, ki tvorijo obliko diamantne ogrlice. Tvorite diamantni zaročni prstan v obliki Kupidovih puščic in zadenite svojo boljšo polovico naravnost v njeno srce.