x
 
   
Ametist nakit

Ametist

Ametist je poldragi kamen z različnimi barvnimi odtenki, od svetlo do temno vijoličaste, pa tudi zelene barve.

Zaročni prstani z ametistom

Zaročni prstani z ametistom

PRIPOROČAMO VAM

boderOGLEJTE SI VEČ

Ametist

Ametist je poldragi kamen z različnimi barvnimi odtenki, od svetlo do temno vijoličaste, pa tudi zelene barve. Zaslugo za svojo barvo lahko pripiše nečistoči železa, ki ga vsebuje v svoji kristalni strukturi. Kamen je iz družine kremenjakov. Med tem, ko je v obilju kopan v pokrajini Minas Gerais v Braziliji, ga lahko prav tako najdemo na Madagaskarju, Šrilanki in celo v Avstriji (Maissau). Ametist je prav tako uraden simbol Južne Karoline.

Ametist (izvira iz grške besede "amethystos", ki pomeni "biti trezen") je bil že od antičnih časov tarča mnogih mitov in prepričanj v krščanski, budistični in grški mitologiji. Znan je bil po zdravilnih učinkih, saj naj bi človeka treznil in pomirjal. V astrologiji je februarski rojstni kamen in je kamen za znamenje ribe.

Kakovost je prvi korak, za katerega si prizadevamo pri podjetju Glamira. Ravno zaradi tega, vam Glamira nudi drage in poldrage kamne najboljše kakovosti. Ametiste izbira Glamira in so kakovosti AAA. Po lastnem okusu jih je mogoče uporabiti pri dopolnjevanju vašega nakita.

Ametist ima bogato in intenzivno barvo, ki se spreminja odvisno od svetlobe. Je en od najbolj izjemnih kamnov, ki krasijo izdelke Glamira. Predstavljajte si čaroben nakit, ki spreminja barvo glede na vaše razpoloženje! Pri Glamiri lahko z ametisti na ta način poljubno okrasite svoj nakit. Prstan iz ametistov lahko oblikujete tako, da vam okoli prsta pričara barvno avro narave. Ali pa poiščete ogrlico z ametistom, ki bo svetu odsevala vašo dobrosrčnost. Toplo razmerje med kamnom in izdelkom Glamira, vam skozi ametistove uhane na uho zašepetalo najlepšo pravljico! Ametist lahko, sam ali v kombinaciji z drugimi kamni, kot manšetni gumb Glamira popestri moško obleko. Glamirin manšetni gumbi z ametistom služijo moškemu kot odsev karizme in mode. Zagotovo boste ugotovili, da sta v kamnu ujeta čarobnost in šarm, ter v pripravljenosti, da postaneta vaša!