x
 
   

Črni diamant

Črni diamant je iz skupine dragih kamnov in ima temno barvo, ki je posledica grafita, ogljika in drugih kovinskih spojin, ki jim pravimo polikristali.

 

Črni diamant je iz skupine dragih kamnov in ima temno barvo, ki je posledica grafita, ogljika in drugih kovinskih spojin, ki jim pravimo polikristali. Prav tako mu pravijo "Carbonado", črni diamant ima trdno strukturo, ki jo je težko oblikovati in polirati. To pomeni, da je za njegovo obdelovanje potrebnega več dela in pozornosti, preden ga spremenimo v črni diamantni nakit. Na draguljarskem trgu je danes večina črnih diamantov, ki so posledica iradiacije in drugih obdelovanj. Njegova lepota je zasluga globoki in nasičeni črni barvi. Naravni črni diamant je drag in redek.
Če pogledamo v zgodovino črnih diamantov, je najbolj znan 67,50 karatni Black Orlov. Ta ogromen črni diamant je prav tako znan pod imenom "Oko Brahme".
Zaročni prstani s črnim diamantom
Posebnega ga ne naredi le velikost, ampak prepričanje, da je preklet, ker je bil odstranjen iz hindujskega svetišča v Indiji. Vendar menijo, da ga je prekletstvo zapustilo, ker je bil v lasti ruske princese, ki ga je dala ponovno rezati.
Črni diamanti, ki si izpostavljeni iradiaciji in drugim postopkom v večini prihajajo iz Indije. Glamira uporablja najkvalitetnejše (naravne) črne diamante, ki prihajajo iz redkih rudnikov po svetu. Druga stvar, ki jo upošteva Glamira, je, da so diamanti ne-konfliktni in dosegajo Glamirine standarde kakovosti.
Glamira ustvarja izdelke, ki izkoristijo in poudarijo črnino diamanta in njegov rez. Tako lahko svoj nakit kombinirate z enim od črnih diamantov, na primer, odločite se lahko za črni diamantni prstan.
Verižice s črnim diamantom
Velikokrat kombiniramo bele in črne diamante, da se poudarita svetlost enega in temno bogastvo drugega. To pomeni, da si lahko ustvarite edinstven prstan s črnimi in belimi diamanti. Ali pa lahko nosite uhane s črnimi diamanti, ki predstavljajo vaše dostojanstvo in vljudnost. Prav tako črne diamante nosijo tudi moški, saj črna velja kot moška barva. Glamira ustvarja moške črne diamantne prstane in manšetne gumbe, ki so po navadi v kombinaciji s kremenjakom, da poudarijo moško karizmo in stil.
Uhani s črnim diamantom
PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ