x
 
   
White Pearl Jewellery

BELI BISER

Biser je najstarejši dragulj in že stoletja velja za najdragocenejšega. Razlikuje se po barvah, lahko je bel, črn, rožnat, (zlat) zelen, moder itn.

PRIPOROČAMO VAM

BELI BISER

Biser je najstarejši dragulj in že stoletja velja za najdragocenejšega. Razlikuje se po barvah, lahko je bel, črn, rožnat, (zlat) zelen, moder itn.
Največja razlika med biseri in drugimi dragimi kamni je ta, da je biser produkt živega organizma - ostriga, mehkužci. Njegova kemična struktura vsebuje kalcijev karbonat v kristalni obliki, ki se nalaga v plasti. Ker je organskega izvora, ga lahko najdemo v različnih oblikah, ki so lahko zelo edinstvene. Tako kot diamant ima tudi biser različno obliko in se med seboj razlikujejo. Svojo obliko lahko predpiše svojemu jedru in položaju med rastjo v mehkužcu. Popolnoma okrogli biseri so tisti, ki so najdragocenejši in so v naravi zelo redki. Poleg naravnih biserov lahko najdemo tudi gojene bisere, ki so produkti ostrig in klapavic. Vrednost bisera odloča število dejavnikov; tip bisera, sijaj, oblika, biserovina, barva in velikost. Sijaj določa njegovo vrednost; dragocen biser je takšen, da se lahko v njem vidimo. Biserovina je drug pomemben dejavnik, ki da biseru barvo in sijaj. Dragocenejši biser je tisti, ki ima debelejšo biserovino.

Biseri so najstarejši, najbolj iskani in najbolj spoštovani dragulji, saj so bili odkriti prvi. Biser je bil omenjen v legendah in zgodbah. Od Egipta pa vse do Kitajske in Grčije so jih uporabljali tudi v umetnostnih delih. Prvega so v Egiptu uporabili pred 5200 leti. Primer biserov je mogoče videti v poslikavah in na skulpturah v času Egipčanov. V Kitajskih zapisih in pismenkah izpred 4000 let je bil biser omenjen kot sladkovodni biser in še vedno velja kot tak. Najstarejši biserni nakit je star 2700 let in je bil najden v kraljičini grobnici Nakit je poznan pod imenom Susina ogrlica, ki ima 3 vrste po 72 biserov. Pravijo mu lunine solze in je junijski rojstni kamen, ki predstavlja astrološko znamenje raka.

Glamira svoje bisere izbira zelo skrbno, da dosegajo najboljšo kakovost. Da bi lahko ustvarili edinstven nakit iz biserov, uporablja Glamira najboljše bele, črne in rožnate bisere. Oblikujete lahko lunine solzice, ki bodo lepo krasile biserne uhane. Ali pa lahko okoli vrata položite elegantno biserno ogrlico, s katero se boste počutili ekstravagantno. Bisere lahko kombinirate z rožnatim ali belim zlatom in ustvarili boste edinstven biserni prstan, ki bo zasenčil druge.