x
 
   
Fire Opal Jewellery

Ognjeni opal

Ognjeni opal je transparentna oblika opala in ga kot opale drugih oblik, sestavlja amorfna oblika kremenice, ki vsebuje veliko vodo. Ime je dobil po svoji barvi.

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

Ognjeni opal

Ognjeni opal je transparentna oblika opala in ga kot opale drugih oblik, sestavlja amorfna oblika kremenice, ki vsebuje veliko vodo. Ime je dobil po svoji barvi. Njegovo ime je izpeljano iz rimske besede "Opalus", ki se navezuje na Ops, ženo Saturna in boginjo plodnosti. Ognjeni opal je poldragi kamen in je sestavljen iz sferičnih plasti, ki ustvarijo tridimenzionalen prostor, zaradi katerega ima kamen intenziven sijaj. Njegova notranja struktura povzroči lom svetlobe in zaradi tega se kaže v različnih barvah. Njegova barva je odvisna od pogojev nastanka. Lahko ga vidimo tudi v rumenih ali oranžnih barvah, pa vse do rdeče, kar mu nadene ime. Bolj, kot je intenzivna njegova barva, v drugih besedah, več kot ima "ognja", večja bo vrednost ognjenega opala. Največ ga kopljejo v Braziliji, a ga lahko najdemo tudi po drugih državah sveta: Honduras, Gvatemala, ZDA, Kanada, Avstralija, Etiopija in Turčija.

Omenjen v mnogih zgodbah, ognjeni opal je poznan predvsem v Mehiki. Zaradi njegove lepote in leska so Maji in Azteki verjeli, da je tako lep kamen bilo možno ustvariti le v raju. Ravno zaradi tega je poimenovan "quetzalitzlipyollitli", kar pomeni "ptičji rajski kamen". Kamen so uporabljali pri obredih in ritualih. Zato je ognjeni opal danes mehiški narodni simbol. Kleopatra nosila nakit iz ognjenih opalov z namenom, da bi očarala rimskega vodjo, Marka Anthonyja. Viktorija Britanska je nosila opalov nakit z namenom, da se obrani proti zlom in sovražnikom. Zaradi obilja barv in simbola lepote je ognjeni opal oktobrski rojstni kamen.

Glamira za izdelovanje uhanov, prstanov, ogrlic, zaročnih prstanov, manšetnih gumbov in drugih izdelkov, izbira le najboljše, ognjene opale kakovosti AAA, ki so skoraj rdeče barve. Zaradi svojega šarma in lepote, ki jo ognjeni opal doda nakitu, je odlična izbira v kombinaciji z drugimi zlitinami in dizajnom. Skozi uhane ognjenega opala lahko skoraj slišite rajska voda. Lahko pa, tako kot Kleopatra, očarate ljubezen svojega srca z enim izmed prstanov z ognjenim opalom. Naj Glamira vaše življenje pretvori v ritual blišča.