x
 
   
Peridot nakit

PERIDOT

Peridot je poldragi kamen z zeleno barvo, ki se lahko rahlo razlikuje. Kar njegovo zeleno barvo naredi drugačno od drugih zelenih kamnov, kot je smaragd, je njegov zlatu podoben sijaj.

ZAROČNI PRSTANI S PERIDOTOM

ZAROČNI PRSTANI S PERIDOTOM

PRIPOROČAMO VAM
boderOGLEJTE SI VEČ

PERIDOT

Peridot je poldragi kamen z zeleno barvo, ki se lahko rahlo razlikuje. Kar njegovo zeleno barvo naredi drugačno od drugih zelenih kamnov, kot je smaragd, je njegov zlatu podoben sijaj. Ime kamna izvira iz grške besede "peridona", ki dobesedno pomeni "dati bogastvo". Ker je eden najstarejših kamnov, se je težko izogniti temu, da ga ne bi opisovali v različnih zgodbah, legendah in mitih. Omenjen je bil že v egipčanskih zapisih 2000 let pred našim štetjem in v določenih delih Biblije. Tudi v času baroka je bil najbolj priljubljen kamen.

V obilju ga kopljejo v Pakistanu in Afganistanu, a je prav tako dobavljen iz Burme, Kitajske, ZDA, Afrike in Avstralije. V astrologiji je avgustovski rojstni kamen in je kamen astrološkega znamenja leva.

Pri Glamiri je prioriteta kakovost, zato so naši peridoti kakovosti AAA, ki so obdelani izpod rok profesionalcev. Kočni izdelki so čudovit nakit iz peridota; prstani, uhani, ogrlice, obeski, zaročni prstani itn. Pri Glamiri ne oblikujemo le izdelkov, ampak imamo tudi ekipo strokovnjakov, ki dobro ve, kako vzdrževati nakit. Ekipa priporoča, da nakit iz peridota polirate z bombažno krpico, ter ga ne izpostavljate soncu in toploti. Ker se pri Glamiri zavedamo priljubljenosti zelene, si prizadevamo, da oblikujemo raznovrsten nakit, ki ga okrašujejo kamni bogato zelene barve. Z dodajanjem zelenih tonov lahko oblikujete svojo pomlad. Uhani iz peridota vam bodo dali moč narave, medtem, ko vam bodo peridotovi zaročni prstani pričarali večno ljubezen. Glamira za vas ponuja vse zlitine (belo, rumeno ali rožnato zlato, srebro) in barve, ki lepo sinhronizirajo z nakitom iz peridota. Prstan iz peridota lahko kombinirate z drugimi dragimi kamni, da njegovo iskrivost še bolj pripeljete do življenja. Da poudarite svojo nagnjenost k umetnosti, lahko oblikujete popolnoma svojo zapestnico iz peridota!