x
 
   
Smoky Quartz Jewellery

Dimni kvarc

Dimni kvarc je iz družine poldragih kamnov, katerega barva je lahko svetlo rumena, rumenorjava in pa temno siva.

PRIPOROČAMO VAM

Dimni kvarc

Dimni kvarc je iz družine poldragih kamnov, katerega barva je lahko svetlo rumena, rumenorjava in pa temno siva. Zaradi njegove prosojne in edinstvene barve ga lahko za stvaritev nakita s kvarca kombiniramo z različnimi zlitinami in barvami.

Svoje ime je dobil zaradi barve; izpeljanka grške besede „moreis“ (temen), ki napeljuje na njegovo sivkasto barvo. Našli so ga pri Rimljanih, ki so verjeli, da jih varuje pred zlom in jim daje moč. Prav tako je okraševal egipčanske piramide, kipe in spomenike. V moderni draguljarski industriji je poznan kot redek in zelo priljubljen dragulj. Njegova najdišča so predvsem v Rusiji, Braziliji, Zimbabveju, Švici in Španiji. Dimni kvarc je narodni simbol Škotske in je tam že vrsto let priznan kot svet kamen. Poznan je tudi kot kamen astrološkega znamenja tehnice.

Glamira za izdelovanje uhanov, prstanov, ogrlic, zaročnih prstanov, manšetnih gumbov in drugih izdelkov, izbira le najboljši, dimni kvarc kakovosti AAA. Glamira oblikuje nakit v kombinaciji s tem redkim kamnom. Dimni kvarc čaka na vas! Vi ste tisti, ki ustvarjate modo, zato si nadenite prstan dimnega kvarca. Kamen je povezan z bogastvom, lepoto in eleganco, zaradi tega lahko oblikujete ogrlico dimnega kvarca, ki se bo prilagodila kakršnikoli opravi. Združite lahko meglene tone kvarca z zlatom ali srebrom in oblikujete čudovite uhane iz kvarca. Pri Glamiri se nikoli ne morate zmotiti!