Nalaganje...

Rubin

Rubin je drag kamen in član "velikih štirih", vključno z diamantom, smaragdom in safirjem.

 

Rubin je drag kamen in član "velikih štirih", vključno z diamantom, smaragdom in safirjem. Ima trdno in trpežno zgradbo, je v naravi redek in je mineral z imenom korund, tako, kot safir. Svojo krvavo rdečo barvo ima zaradi elementa krom, ki je v njegovi kemični zgradbi. Rubini so največ kopani v Burmi, kjer prav tako izvirajo najkakovostnejši rubini. Druge države, v katerih je prav tako mogoče kopati rubine, so: Tajska, Kenija, Indija, Pakistan, Šrilanka, Afganistan, Avstralija, Kambodža, Tanzanija in ZDA.
ZAROČNI PRSTANI Z RUBINOM
Prvi rubin naj bi se po zapisih pojavil 480 let pr. n. št. z Grki in Rimljani. Prav tako naj bi ga uporabljala mnoga plemena, vključno s Hindujci, ki so ga uporabljali kot okras. V hindujski kulturi je bil povezan z vitalnostjo in dostojanstvom. Že pred 2000 leti se je verjelo, da rubin izžareva ljubezen, kar je kamen naredilo odlično rubinovo poročno darilo. Rubin je julijski rojstni kamen in predstavlja astrološko znamenje škorpijona.
Pri Glamiri so štirje (4) C-ji pravilo palca, s katerim izbiramo najboljše rubine za izdelavo nakita z rubini. Glamira si za izdelavo prstanov, uhanov, ogrlic, manšetnih gumbov z rubini itn. prizadeva, da izbere najkakovostnejše rubine.
VERIŽICE Z RUBINOM
Rubin je po strukturi drugačen od drugih kamnov in ima rad dnevno svetlobo, v kateri se čudovito lesketa. Zato vas Glamira vabi, da svojo svetlost združite z rubinovo in skupaj oddajate neizmerno lepoto. Svoj Glamira nakit lahko oblikujete v mojstrovine nakita, kot so na primer uhani ali ogrlica z rubini. Velja prepričanost, da človek, ki ga nosi na levi roki, v življenju uspešno sprejema pomembne odločitve. Zato si lahko pri Glamiri izberete svoj rubinov prstan, ki vam bo pomagal pri pomembnih življenjskih odločitvah. Lahko pa naredite korak več in mu dodate še diamant. Prstan z rubinom in diamantom bo hkrati odseval vašo lepoto in močno osebnost.
UHANI Z RUBINOM
boderOGLEJTE SI VEČ