Nalaganje...

Učenje o barvnih diamantih

Izobraževanje o barvnih diamantih

Naravni barvni diamanti ponazarjajo ekskluzivno eleganco narave. Redkost je najbolj poudarjena lastnost barvnih diamantov. Nakup mojstrskega nakita z barvnim diamantom lahko obrne prioritete karakteristik v primerjavi z brezbarvnim diamantom. Barva je glavni atribut, po kateri ločimo, kako redek in dragocen je barvni diamant. Najbolj znane barve so nasičena rožnata, modra in zelena. Poleg tega ima lahko tudi zelo majhna razlika v barvi velik vpliv na vrednost.

Najbolj redke barve diamantov so rdeča, zelena in modra s srednjimi do temnimi toni v kombinaciji z zmerno saturacijo.

Barva

Brilijantnost barve, globina in intenzivnost so najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo pri nakupu barvnega diamanta. Diamant bo bolj dragocen, glede na intenziteto barve.

Obdelava in rez

Dragocenost barvnih diamantov se lahko dodatno poveča z ustrezno nastavitvijo in rezom samega kamna. Rez je samoumeven - višja kot je kakovost reza, boljši bo sijaj barve ob izpostavljenosti svetlobi. Obdelava barvnega diamantnega nakita mora biti skrbno preučena in izbrana s strani strokovnjaka. Sinergija barv je ključni dejavnik, na primer rumeni diamant je bolje usklajen z rumenim zlatom ter rožnato zlato bolje z rdečim diamantom.

Oblika in jasnost

Karakteristike oblike in jasnosti niso enako pomembne kot barva in rez, vseeno pa igrajo pomembno vlogo. Oblika in barva diamantov ponavadi pridejo v edinstvenih oblikah, da poudarijo barvo.