Nalaganje...

Etični izvor

GLAMIRA, ki je močno povezana z etiko, spoštuje človekove pravice, univerzalne državljanske svoboščine in temeljne svoboščine, ki presegajo lokalne navade in se zavzema za zagotavljanje celovitosti naših virov in ohranjanje standardov družbene in okoljske odgovornosti.

GLAMIRA dobiva diamante le iz držav, ki so članice v sistemu Kimberley procesa - Kimberley Process Certification Scheme (KPCS) To je mednarodni sistem sodelovanje, ki je bil ustanovljen za razpravo o načinih za odpravo pretoka "konfliktnih diamantov" pri uvozu in izvozu surovih diamantov. Proces Kimberley zahteva, da njegovi člani tesno kontrolirajo, da nakupi diamantov ne financirajo nasilja uporniških gibanj.

O procesu Kimberley

Proces Kimberley se je začel, ko so se južnoafriške države, ki proizvajajo diamante, srečale v Kimberleyu v Južni Afriki, maja 2000 in je v veljavi od leta 2003. Odprt je za vse države in od leta 2013 ima 54 udeležencev, ki zastopajo 81 držav po vsem svetu od Evropske unije do Združenih držav Amerike. Gre za pobudo civilne družbe in izvaja zahteve za preprečevanje pretoka konfliktnih diamantov iz konfliktnih območij, ki jih kot take opredelijo Združeni narodi.

Sistem potrjevanja procesa Kimberley (KPCS) zagotavlja, da je vsak grob diamant, ki prečka mednarodno mejo med dvema državama, "brez konfliktov".

GLAMIRA potrjuje, da so vsi njeni diamanti kupljeni na podlagi pisnih jamstev, ki jih pripravijo njihovi dobavitelji, ki so v skladu s procesom Kimberley.

Več o Kimberleyjevem procesu :
http://www.kimberleyprocess.com/home/index_en.html/

Etična nabava paladija in platine

Dobavitelji paladija in platine za podjetje GLAMIRA so odgovorni, da se držijo zahtev o nekonfliktnem pridobivanju paladija in platine. Vsi dobavitelji za GLAMIRA morajo upoštevati pravila zdravstvenih in varnostnih standardov, etične standarde trgovanja in delovne pogoje. Za izdelavo izdelkov GLAMIRA se uporabljata samo certificirani paladij in platina.

Če želite več informacij o potdrdilih o nabavi, se obrnite na našo službo za podporo strankam.