Nalaganje...

Vodič za izbiro poročnega prstana

Kako izbrati kovino?

COLOURED DIAMOND EDUCATION

Različne kovine so v različnih barvah, videzu, trajnosti, moči in ceni.

Zlato: Zlato je zmeraj veljalo kot klasična in brezčasna izbira za poročni prstan. Naravni topel izgled in lep odsev naredita poročni prstan romantično in želeno kovino. Zlato je izmerljiva kovina v karatih in ima 24 delov. Čisto zlato ima 24 karatov in je premehko za izdelavo nakita, zato ga je potrebno zmešati z drugimi kovinami, da se oblikuje prstan. 18 karatno zlato vsebuje 75% čistega zlata, 14 karatno zlato vsebuje 58,5% čistega zlata in 9 karatno zlato vsebuje 37,5% čistega zlata. Trdota in trpežnost zlata se razlikujeta glede na karat, zato lahko po želji izberete karat, katerega želite.
Poročni Prstani Zlato 

Paladij: Kot član družine platin, ima paladij zelo lep naraven srebrno-belo barvno ton. Bela in odsevna kovina ustvari bogat videz. Njegova obstojnost je visoka in zaradi tega je prstan iz paladija kos za celo življenje. Največja prednost paladija je to, da je zelo lahek. Zato je več kot primeren za večje dizajne. Poleg tega je paladij ena izmed redkih plemenitih kovin na svetu. Njegova edinstvenost in dolgoživost ga naredita zelo posebnega.
Poročni Prstani Paladij 

Platina: Najbolj prestižna kovina za poročne prstane. Platina ima zelo visoko obstojnost, zato je na občutek težja kot ostale kovine. Je 30-krat bolj redka kot zlato in 40% težja od 14K zlata. Gostota, čistost in redkost jo naredijo izjemno dragoceno in zaščitnika, saj zdrži leta. Poleg tega imata njegov satenast sijaj in čudovit mehak odtenek naraven, osupljiv videz.
Poročni Prstani Platina 

Srebro: Svetel belo sivi sij srebra je kot refleksija lune na površini morja. Svetloba te čudovite kovine se popolnoma ujema s katerikolim draguljem. Srebro je tudi zelo mehko, zato je legirano z drugimi kovinami za povečanje njegove trajnosti. 925 srebro vsebuje 92,5% čistega srebra in to mu daje čudovit sijaj in naraven sijaj prstanu. Presenetljiv odsev srebra je zelo privlačen z njegovim sodobnim videzom.
Poročni Prstani Srebrni 

Kako izbrati barvo?

Barva je atribut, ki ga lahko povežemo s stilom. Pomembno je opozoriti, da če oseba, ki bo nosila nakit, že ima druge predmete, da upošteva barvno skladnost teh predmetov. Na drugi strani različne barve simbolizirajo različne vtise.
Rumeno zlato

Rumeno zlato: Topel videz rumenega zlata Vas pozdravlja s sončnim sijajem. Je klasična obenem pa moderna in svetel učinek je ohranjen tekom časa. Naravna, prelepa sijoča rumena barva se prilega vsakemu stilu in je perfektna za ljubitelje klasike, saj nikoli ni šla ven iz mode. Stalni sijoči videz je za celo življenje, tako kot vaš zakon. Brezčasna kakovost bo na vašem prstu za vedno.
Poročni Prstani Rumeno Zlato 

Belo zlato

Belo zlato:belina belega zlata doda sodoben in edinstven videz. Njegova trajnost je močnejša in je odlična alternativa, če je vaš proračun omejen. Belo zlato ponuja hladen in prefinjen sij in njegova priljubljenost se nadaljuje že leta. Odsevni videz površine zagotavlja izvirno in elegantno razkošje. Futurističen, moderen in čudovit videz prikazuje vašo samozavest.
Poročni Prstani Belo Zlato 

Rožnato zlato

Rožnato zlato: Svetel in eleganten roza tona je zelo priljubljen s svojo mehko in elegantno podobo. Njegova zlitina iz bakra daje kovini čudovit roza odtenek in njegov trend narašča iz dneva v dan. Rožnato zlato predstavlja ljubezen, s svojo romantično privlačnostjo, daje ženski videz in baker doda kovini obstojnost. Vintage stil poročni prstani so videti super, saj čarobna lepota zagotavlja resnično neverjetno privlačnost za vsak stil prstana.
Poročni Prstani Roza Zlato 

Kako izbrati finiš?

Poliranje

Poliranje

Vertikalno brušenje (mat)

Vertikalno brušenje (mat)

Vodoravno brušeno (mat)

Vodoravno brušeno (mat)

Žično brušenje (ledeni mat)

Žično brušenje (ledeni mat)

Peskanje

Peskanje

Poliranje: Polirani prstani si najbolj znani klasiki in so zelo pogosti v svetu nakita. Imajo bleščeč in odsevni učinek. Če želite privlačen kos, je poliranje odlična izbira z svojim visokm odsevom in zrcalnim učinkom. Refleksija svetlobe je precej visoka s svetlo in sijočo zunanjo površino.

Vertikalno brušenje (mat): Brezčasno vertikalno brušenje mat ustvarja videz prevleke in eleganten mat videz postaja vse bolj priljubljen. Prepoznaven videz in difuzija sijaja ustvarjata odličen izgled na površini. Čopičast izgled pokriva površino navpično vzdolž prstana in zagotavlja nekoliko starinski videz, hkrati pa so vidne razlike v potezah. Prefinjen videz daje poročnemu prstanu elegantno auro.

Vodoravno brušeno (mat): Subtilni učinek ponuja taktilno površino za horizontalni mat finiš. Postaja priljubljen med mladimi pari, ki želijo edinstven videz. Težka tekstura ponuja popolnoma edinstven zamrznjen občutek. Finiš zagotavlja obrat v novo smer in cool stil za poročne prstan. Vodoravni poteg čopiča ustvarja čudovit kontrast z visoko polirano notranjo stranjo.

Žično brušenje (ledeni mat): Ta finiš je eden najnovejših trendov žičnega brušenja. Razlika med brušenim in žično brušenim finišom je ta, da žično brušeni finiš bolj globok in opazen. Njegovi efekti so dvignjeni in tako zagotavljajo bolj gladek videz.

Peskanje: Finiš s peskanjem ima precej opazen in grob finiš. Ko se dotaknete površine, lahko zlahka začutite efekt finiša. Speskani prstani imajo rahlo zrnat in teksturiran občutek.

Kako izbrati debelino?

Širina in debelina sta medsebojno povezani. Če naredite prstan bolj širok, morate prav tako povečati debelino.

1.2 mm
1.4 mm
1.6 mm
1.8 mm
2.0 mm

1.2 mm

1.4 mm

1.6 mm

1.8 mm

2.0 mm

1.2 mm: tanka in zelo občutljiva debelina Če vam je všeč skromen ampak eleganten videz, je ta debelina prava za Vas. Najbolj fini dizajni izgledajo čudovito s to debelino. Poleg tega, če so Vam všeč lahki prstani in nimate radi težkega občutka, je ta debelina primerna za vas.

1.4 mm: Ta debelina izgleda odlično pri klasičnih dizajnih. Če imate velik in debel zaročni prstan, je ta debelina idealna, saj ne vpliva na bleščeči videz prstana in poleg tega podpira svetleči efekt ter doda dodaten lesk.

1.6 mm: Ta debelina je zelo pogosta in je nasplošno priljubljena med pari, ker je idelna za izdelavo poročnih prstanov in odlično izgleda na prstu. Zelo dobro pokaže dizajn in popolnoma odraža različna efekte finiša.

1.8 mm: rahlo debelejša v primerjavi z ostalimi debelinami in daje kamnu za poročni prstan eleganten videz, pri tem pa zagotavlja sijaj zaradi povečane debeline. Če hočete čutiti prstan, z čistim izgledom, je ta debelina idealna za Vas. 1,8 mm zagotavlja odlično podporo ter varnost in vzdržljivost z močno nastavitvijo.

2.0 mm: če imate dolge prste, ta debelina ustvari odličen videz in pokaže lepoto vseh dizajnov. Močni obroč zagotavlja močno podporo. Če hočete biti opaženi in imate radi delikaten ampak bolj znaten občutek, je ta debelina primerna za Vas. Debelina 2,0 mm - odlična izbira za optimalno podporo in vzdržljivost.

Kako izbrati širino?

Če imate majhne in delikatne roke z majhno številko prstana, je tanek poročni prstan odlična izbira za Vas. Preprost in klasičen slog bo odlično izgledal tudi na prstanu s tanko širino. V primeru, da želite pokazati dekoracijo svojega poročnega prstana in videti majhne podrobnosti, izberite srednje debel poročni prstan. Če imate dolge prste z veliko številko prstana, so debeli široki prstani najboljša opcija za Vas. Debeli poročni prstani dokaj lepo pokažejo enostavne in podrobne stile, ker imajo debelejšo in širšo površino za majhne dekoracije in ponujajo delikatno površino za enostavne stile. Isto širino lahko izberete tudi za zaročni prstan ali pa ustvarite kontrast in se odločite za kombinacijo širin. Ozek ali širok prstan? Izbira je povsem Vaša, odvisno od Vašega okusa.

2.0 mm
3.0 mm
4.0 mm
5.0 mm
6.0 mm
7.0 mm
8.0 mm
9.0 mm

2.0 mm

3.0 mm

4.0 mm

5.0 mm

6.0 mm

7.0 mm

8.0 mm

9.0 mm

Kako izbrati profil?

Comfort fit

Comfort fit

Flat band Comfort fit

Flat Band Comfort Fit

Comfort fit: Ta profil omogoča, da je notranja stan pasu nekoliko zaobljena z dodatno kovino. Pri dajanju prstana dol ali gor, z lahkoto zdrsi preko velikega členka. Zaokrožena notranjost (kjer se prstan dotika prsta) pomaga prstanu pri drsenju. Če ste aktivni in si prstan pogosto snamete, Vam priporočamo udobno prileganje. Udobni poročni prstani postanejo debelejši od sredine pasu do zunanjih robov in pokrivajo manjšo površino kože.

Flat Band Comfort Fit: Notranja površina ima ukrivljeno obliko, zunanja površina pa ima ravno površino. Konveksna krivulja služi za enostavno nošenje prstana, da ga zlahka date gor in dol. Ponuja enostavno snemanje, na drugi strani pa ima ravno zunanjo površino, kar mu daje unikaten in drugačen videz.