Nalaganje...

Oblikujte svoj

Alluring Sense

Pojdite na podrobnosti o izdelku

Alluring Sense

Style Memorie - Prikaži vse

Ta cena je do 55% nižja v primerjavi z običajnimi cenami nakita. [?]

GLAMIRA se zavezuje, da svojim strankam ponudi najboljše cene, ne da bi pri tem ogrozila visoko kakovost. Spodaj so navedene glavne točke, ki nam pomagajo doseči ta cilj:

 • Vzpostavljeni temelji v trgovini z nakitom
 • Neposredno iz vira
 • Dolgoročno sodelovanje z verodostojnimi dobavitelji izdelkov iz zanesljivih virov.
 • Prednost delovanja na spletu
 • Brez zalog - Dobite kar vam je všeč, ne tisto, kar imamo
 • Lastni strokovnjaki
 • Brez skritih stroškov

Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o naši cenovni politiki.

893,00 €
Brezplačna dostava
60-dnevna politika vračil

  Predviden čas dostave : ponedeljek, 31 jan

Prikaži možnosti dostave

 • Brezplačna standardna dostava

  Predviden čas dostave: ponedeljek, 31 jan
  0,00 €
 • Hitra dostava

  Predviden čas dostave: petek, 28 jan
  20,00 €
 • Premium dostava

  Predviden čas dostave: četrtek, 27 jan
  35,00 €

Način dostave lahko izberete na blagajni.

V primeru plačila prek bančnega nakazila se predvideni dobavni rok izračuna od dneva, ko je bilo plačilo prejeto.

Podrobnosti

Splošno
Izdelek št.TWN1001-1/TWN1002-1
Comfort FitDa
Širina6,0 mm
Debelina1.6 mm
Trdna snovDa

Podrobnosti

Splošno
Izdelek št.TWN1001-1/TWN1002-1
Comfort FitDa
Širina6,0 mm
Debelina1.6 mm
Trdna snovDa
OCENE IN MNENJA

Napišite komentar in delite svojo Glamira izkušnjo z drugimi

1.Prosimo, ocenite izdelek (1 zvezdica; najslabše, 5 zvezdic; najboljše)* *

2.Oddajte svoje mnenje/opis o izdelku

* Obvezna polja
Fotografije kupcev
Ko se odločite da nam pošljete svoje fotografije izdelka, ki ste ga naročili, bodo le-te objavljene tukaj.
Povprečna ocena
98% of 100
4.9
Število mnenj
14
Oglejte si Glamira mnenja in ocene ter tako odkrijte kaj o GLAMIRA izdelkih in storitvah menijo drugi kupci. Prav tako pa lahko na naših straneh z izdelki napišete svoje lastno mnenje. Oglejte si vse ocene izdelkov GLAMIRA.

Odkrijte, kaj si stranke mislijo o naših storitvah, z več kot 10.000 pregledi na neodvisnem spletnem mestu s pregledi.

trustpilottrustpilot
trustpilot4.7Odlično

PODATKI O POŠILJKI

 • Predviden čas dostave:
 • Brezplačno dostavo opravlja:
 • PostNord
 •  Brezplačna dostava
 •  Brezplačno graviranje
 •  Brezplačna darilna škatla
 •  Možnost anonimnega pošiljanja
DODATNE UGODNOSTI OB TEM NAKUPU:
 • 60 Day Return Policy

  60-dnevna politika vračanja Prizadevamo si za vaše zadovoljstvo. Graviran ali negraviran; v primeru, da ste nezadovoljni z nakupom, lahko vaš izdelek vrnete v prvotnem stanju v roku 60 dni.

 • 60 Day Resizing Policy

  Politika 60-dnevne spremembe velikosti Velike stvari se začnejo z majhnimi podrobnostmi. GLAMIRA vam bo pomagala ohraniti skrivnost presenečenja in opravila spremembo velikosti prstana, brezplačno v 60 dneh po prejemu.

 • Lifetime Warranty

  Jamstvo v celotni življenjski dobi izdelka Jamčimo za kakovost našega nakita in zagotavljamo jamstvo za celotno življenjsko dobo za vse naše izdelke. Vsako naročilo izdelajo in obdelajo naši strokovnjaki. Uživajte v kakovosti mojstrske umetnine in lahko ste prepričani, da bo vaš edinstveno oblikovan nakit trajal celo življenje.

 • 100% Satisfaction Oriented Customer Support

  Ekipa za pomoč skrbi za 100% zadovoljstvo stranke GLAMIRA ekipa za pomoč strankam vam bo z veseljem pomagala v najlepšem trenutku vašega življenja. Naše poslanstvo je vaše zadovoljstvo; vzemite si čas, da najdete popolno obliko, medtem ko bomo mi poskrbeli za vse ostalo.

 • Custom Made Jewellery

  Izdelano le za vas Vaša posebna priložnost je za nas najpomembnejša, saj se zavedamo, kako ključna je priprava. Posvetite se temu, da izberete nakit, ki je dovršena umetnina, za vse ostalo bo poskrbela GLAMIRA.
  Vaš nakup vključuje brezplačno imenitno darilno škatlo, ki so jo oblikovali naši strokovnjaki, ker je vsaka podrobnost pomembna.

 • Fast Delivery

  Hitra dostava Čas je ključna zadeva pri pripravi na snubitev ali poroko. GLAMIRA s ponosom ponuja enega od najhitrejših časov izdelave in dostave na trgu.
  Zagotavljamo tudi brezplačno dostavo vseh naročil. Poleg tega, če želite ohraniti svoj naročilo kot presenečenje, na blagajni enostavno izberite možnost anonimnega pošiljanja in vaš izdelek bomo poslali v navadni embalaži brez logotipa GLAMIRA.

 • Authenticity Certificates for Brilliants and Gemstones

  Potrdila o pristnosti za brilijante in drage kamne Naši strokovnjaki za drage kamne skrbno pregledajo vse GLAMIRA diamante in drage kamne, preden jim izdajo potrdila. Vsako naročilo je opremljeno s potrdilom. Če vas zanimajo GIA (Gemological Institute of America) certificirani diamanti, vam bo naša ekipa za pomoč strankam z veseljem pomagala.

 • Allergy-Free Material

  Material, ki ne povzroča alergij Kovine in kamni, ki jih uporabljamo v naši proizvodnji, so visoko kakovostni in ne povzročajo alergij. Pri nakitu je udobje enako pomembno kot sam nakit. Naš cilj je, da vam zagotovimo nakit, ki je edinstveno oblikovan le za vas, ki je ne samo lep, temveč tudi udoben.

 • Leta izkušenj

  Leta izkušenj GLAMIRA se je zaradi dolgoletnega profesionalnega odnosa in prizadevanja za nenehno izboljševanje dela razširila po številnih državah in ima poslovalnice po vsem svetu. Naročanje nakita pri nas, prikazuje predanost stroki in leta izkušenj.

 • Founded in Heilbronn - Germany, delivering top quality since 2008

  Ustanovljeno v Heilbronnu v Nemčiji - zagotavlja vrhunsko kakovost od leta 2008 GLAMIRA je bila ustanovljena v Nemčiji in od drugih draguljarjev razlikujemo v dveh glavnih značilnostih: kakovosti in natančnosti. Vzpostavljeni in preizkušeni postopki, ki so rezultat večletnega dela in izkušenj, nam omogočajo, da vam nudimo visoko kakovostno storitev in nakit.

 • Neposredno iz vira

  Neposredno iz vira vsi dragi kamni in nakit. Vsak korak v tipičnem maloprodajnem modelu vpliva na končno ceno izdelka. Smo proizvajalec, ki pokriva vse faze v postopku, od prvega stika peresa s papirjem, dokler izdelka ne izročimo kurirju. Z opustitvijo trgovcev, uvoznikov, trgovcev na debelo in trgovin na glavnih ulicah lahko svojim kupcem omogočimo velike prihranke.

 • Conflict free diamonds and gemstones

  Nekonfliktni diamanti, dragi kamni in kovine Žlahtne kovine in kamni so pogosto minirani pod grozljivimi pogoji po vsem svetu. Pri GLAMIRI smo zagotovili, da so vsi diamanti, dragi kamni in kovine, ki se uporabljajo pri izdelavi našega nakita, brez konfliktov, izhajajo iz etičnih virov in območij brez nasilja v skladu s procesom Kimberley.

Glamira Logo Znotraj

Vsak prstan je na notranji strani graviran z logotipom Glamira, kot lahko vidite na slikah. Izbira, ali želite naš logo ali ne, je vaša.

GLAMIRA Logo inside Brez logotipa Z logotipom

Diamant

Že od antičnih časov diamanti veljajo kot najbolj zaželeni dragi kamni. Okoli 100 kilometrov pod zemljo so nastajali več kot milijon let. Diamant je najtrši kamen. Poznan je tudi kot kralj dragih kamnov. Pri Glamiri garantiramo, da so naši diamanti ne-konfliktni.

Paraiba turmalin

Paraiba turmalin je zelo redka sorta turmalina, ki izstopa po neonsko modri, zeleni in modro-zeleni barvi. Laboratorijske paraibe imajo enake lastnosti kot naravne. Priljubljenost tega čudovitega kamna izhaja iz njegovega odnosa do življenja, ljubezni in zemlje zaradi njegovih učinkov na čakre. Profesionalni rez dodatno prinaša izjemen sijaj in edinstvene odtenke teh kamnov.

Limonon Kvarc

Klasificiran kot poldragi kamen, Limonin Kvarc navdušuje ljubitelje nakita s svojo svežo barvo. Večinoma ga najdemo v barvnem območju od jasne limonske do zelo žive rumene barve. Ta kamen je znan po svoji močni in visokoenergijski lastnosti, ki odpravlja negativna čustva, dvom v samega sebe in dvigne razpoloženje tistega, ki ga nosi ter prinaša samozavest.

Zultanit

Zulanit se ponaša kot poldragi kamen, z edinstveno funkcijo spreminjanja barve. Odvisno od vira svetlobe in iz različnih smeri, je ta zelo redek najdeni kamen viden v različnih barvah. Zelen apnen v dnevni svetlobi in breskvovo in češnjevo rožnat v temni svetlobi.

Laboratorijsko narejen diamant

Laboratorijsko narejeni diamanti ponujajo vse prednosti naravnih diamantov brez okoljskih in etičnih pomislekov, ki se pogosto pojavljajo pri rudarjenju. Postopek in materiali, ki so vključeni v ustvarjanje diamantov, so popolnoma enaki kot pri običajnih vrstah - koraki le vzamejo bistveno manj časa. Gre za zeleni proces, ki nadomešča diamant, naredi zelo močan toplotni proces in proizvede klon. Diamant brez ogljika se proizvaja iz samega diamanta. Ti diamanti se zdaj med seboj ne razlikujejo, zato jih laboratoriji, kot sta HRD in IGI, ocenjujejo na podlagi 4C (rez, barva, čistost in karat).

Zeleni Topaz

Klasificiran kot poldragi kamen, je Zeleni Topaz član družine Topazov, ki je z zeleno barvo pogosto povezan z zvestobo in ljubeznijo. Zagotavlja notranji telesni mir, intelekt in pomaga pri reševanju problemov in dobremu zdravju.

Zeleni Safir

Zlasti kot dragocen kamen, ima Zeleni Safir lastno barvo od lahke metine zelene do temno bogate zelene zaradi prisotnosti železa. Rečeno je, da je ta redek kamen zelo pomirjujoč in da pomirja oči in poviša zaupanje tistega, ki ga nosi.

Oranžni Safir

Oranžni Safir, ki je klasificiran kot dragi kamen, naredi srce tistim, ki ljubijo oranžno barvo, biti hitreje. Bledo oranžna do rdečkasto-oranžna barva pomiri srce in duha, vas sprosti negativnih misli in aktivira vesele energije.

Diamant

Že od antičnih časov diamanti veljajo kot najbolj zaželeni dragi kamni. Okoli 100 kilometrov pod zemljo so nastajali več kot milijon let. Diamant je najtrši kamen. Poznan je tudi kot kralj dragih kamnov. Pri Glamiri garantiramo, da so naši diamanti ne-konfliktni.

Črne Diamant

Črni diamanti so diamanti, ki imajo drugačno kristalno zgradbo, pravimo jim polikristali. To pomeni, da je nekako tako, kot, da bi bilo skupaj zbitih veliko diamantov. Ker je zgradba izključno iz ogljika, mu pravimo tudi "Carbonado". Tehnično gledano so to diamanti, ki so redkejši in trši od navadnih diamantov.

ROŽNATI SAFIR

Rožnati safir se uvršča med drage kamne in je veljal za izredno redkega, dokler niso bila v devetdesetih letih prejšnjega stoletja odkrita nova nahajališča na Madagaskarju. Rožnata barva safirja je med najbolj redkimi. Ti kamni se pojavljajo v vseh odtenkih, od otroško rožnate do živahne, izrazito škrlatne. Pravijo, da rožnati safirji predstavljajo zvestobo, zaupanje in iskrenost, zato so zelo priljubljeni, ko gre za izbiro kamna za zaročni prstan.

RODOLIT GRANAT

Rodolit granat se uvršča med poldrage kamne in je zaradi svoje privlačne barve in zaradi dejstva, da je pogosto zelo čist, brez kakršnih koli nepravilnosti in vključkov, hitro dosegel raven dragega kamna za nakit. Ime izhaja iz grške besede "rhodon", kar pomeni vrtnica. V hinduizmu ga povezujejo s korensko čakro in domneva se, da spodbuja zdravo spolno aktivnost, občutek stabilnosti in varnosti. Prav tako spodbuja uspešno poslovanje in pomaga pri krepitvi samozavesti.

LONDONSKO MODRI TOPAZ

Eden izmed treh možnih odtenkov poldragih kamnov družine topazov, londonsko modri topaz, je vsekakor poseben in enkraten zaradi svoje temne barve. Londonsko modri topaz izstopa s svojim temnejšim odtenkom in obožujejo ga tisti, ki si želijo vse, razen običajnega. Londonsko modri topaz je s svojimi zelenimi odtenki in temno sivkastim podtonom idealen za zaročne prstane, če želite pokazati, kako izjemna je vaša ljubezen. To je okrasni kamen, ki ne bo le pritegnil pozornost vsakega posameznika, temveč bo naredil vaše sporočilo in vaše izrazne sposobnosti močnejše.

MORGANIT

Morganit se uvršča med poldrage kamne kot naraven, izjemen in prefinjen kamen, ki ga najdemo le ponekod po svetu. Ironično je, da cena ne odraža njegove redkosti. Najbolj natančen opis bi vseboval besede, kot so redek, lesketajoč, obstojen, izjemne čistosti in sijaja. Barva, ki je naravno povzroča malce mangana, se lahko spreminja od svetlo srebrno roza, do barve breskve in vijolično roza, zaradi česar je morganit poseben in izjemen. Podobno kot zeleni smaragd je morganit simbol božanske ljubezni, kar je lahko posledica tega, da sta oba kamna vrsti Berila. Odlična izbira za edinstven zaročni prstan ali kot darilo za to posebno življenjsko priložnost.

Ametist

Ametist je poldragi kamen in je vrsta kremenjaka, ki je rahlo vijoličaste in prozorne barve. Ametisti po navadi dobijo svojo barvo zaradi železovih sledi (nečistoče) v svoji kristalni zgradbi. Prav tako so lahko obarvani zaradi izpostavljenosti naravnemu sevanju.

Zeleni Turmalin

Zeleni turmalin (Verdelite) je poldragi kamen, ki vsebuje sledi številnih kovin, da ustvari svoj borosilikatno telo, ki je eno izmed najbolj zapletenih kristalnih zgradb. Svojo zeleno barvo ima zaradi kroma v njegovi kemični zgradbi. Verjame se, da kamen prinaša srečo, uspeh in obilje.

Citrin

Citrin je poldragi kamen, ki je zaradi svoje rumene barve dobil ime po citroni (sadje podobno limoni) in pomeni "limona" (ang. lemon) v mnogih jezikih. Citrin je rumena in/ali oranžna vrsta kremenjak. Je eden izmed najpopularnejših in cenovno dostopnih kamnov, povezan z uspehom in blaginjo.

Smaragd

Smaragd (opredeljen kot dragi kamen) ima globoko in živo zeleno barvo. Poleg tega, da je eden izmed najredkejših kamnov, ima tudi vrojena znamenja, ki nastanejo ob njegovem formiranju (sledi, madeži in packe). Kot kamen Venusa, smaragd simbolizira večno mladost in preporod.

Modri Topaz

Modri topaz je poldragi kamen, ki ga najdemo kot brezhiben/čist kristalni kamen in ga lahko izbrusimo v tisoč-karatne poldrage kamne. Barva je spremenljiva, lahko je tudi brezbarven/rumen. Čeprav ga je precej v izobilju in ima precej dobro trdoto, je naravni moder topaz v naravi zelo redek.

Granat

Granat je poldragi kamen in ima kemično zgradbo, ki je fizično in kristalno zelo blizu drugim mineralom/kristalom. Granat lahko najdemo v različnih barvah in velikostih. A najbolj poznana barva granata je temnordeča, zato ga opredeljujejo kot kamen strasti in predanosti.

Rubin

Rubin je dragi kamen in ima zelo trdno in trpežno kemično zgradbo. Je tudi eden izmed najbolj zaželenih dragih kamnov. Tudi veliki prozorni rubini so redkejši od diamantov. Rubin že stoletja simbolizira vitalnost in dostojanstvo.

Safir

Safir je dragi kamen in je vrsta prozornega korunda. Modri kamen je po navadi simbol miru in sreče. Po trdnosti in trpežnosti je na drugem mestu (skupaj z rubinom), takoj za diamantom.

Beli Safir

Beli safir je dragi kamen in je vrsta brezbarvnega safirja. Safir vzame svojo barvo iz sledi elementov ob njegovem nastajanju. Beli safir je brez sledi in pack, kar ga naredi edinstvenega in redkega.

Ognjeni Opal

Ognjeni opal je poldragi kamen in je prozorna vrsta opala, ki običajno ne pokaže nobenih značilnosti opala oz. oddaja le svetlozelen sijaj. Njegove barve se razlikujejo; od pastelno rumene do oranžne in rdeče. Ognjeni opal simbolizira ustvarjalnost in sanje.

Kremen / Kvarc

Kremen/kvarc je poldragi kamen in ga pridobimo iz metamorfnih kamnin. Po navadi je obarvan rožnato ali pa je zaradi sledi elementov sive barve.

Rožnati Kremen

Rožnati kremen je poldraga vrsta kvarca, ki je rožnate barve. Je svetlejše barve, od svetlorožnate do rožnate barve.

Dimni Kvarc/Kremen

Dimni kvarc je poldragi kamen in je siva oz. rjava vrsta kremenjaka. Po barvah se razlikujejo od svetlosive do črne barve.

Tanzanit

Tanzanit je poldragi kamen in je lahko modre ali vijoličaste vrste cojzita, ki vsebuje vanadij. Ne dolgo nazaj odkrit kamen je postal eden najpopularnejših kamnov na svetu. Verjame se, da tanzanit predstavlja življenje.

Swarovski

Swarovski je majhen kos kristala, razrezanega v mehke in ostre krivine. Kar ga naredi tako zelo posebnega, je to, da je zaradi posebnega reza in sijaja zelo podoben diamantu.

Swarovski

Swarovski je majhen kos kristala, razrezanega v mehke in ostre krivine. Kar ga naredi tako zelo posebnega, je to, da je zaradi posebnega reza in sijaja zelo podoben diamantu.

Swarovski

Swarovski je majhen kos kristala, razrezanega v mehke in ostre krivine. Kar ga naredi tako zelo posebnega, je to, da je zaradi posebnega reza in sijaja zelo podoben diamantu.

Swarovski

Swarovski je majhen kos kristala, razrezanega v mehke in ostre krivine. Kar ga naredi tako zelo posebnega, je to, da je zaradi posebnega reza in sijaja zelo podoben diamantu.

Peridot

Peridot je poldragi kamen in je zelo pogost v teži manjših od treh (3) karatov. Tisti, ki so težji od petih (5) karatov so redki in precej dražji. Peridot se razlikuje po različnih zelenih barvah (odtenkih). Pravijo, da naj bi tistemu, ki ga nosi, dajal moč.

Akvamarin

Akvamarin je poldragi kamen in je različek berila. Najdemo ga v odtenkih svetlozelene/svetlomodre barve. Ime govori zase, saj ga že stoletja povezujejo z barvo vode in je simbol mladosti, upanja, zdravja in zvestobe.

Rožnati Turmalin

Rožnati turmalin je poldragi kamen in ima najbolj znano in moderno barvo med turmalini, z največ barvnimi spektri. Pravijo mu tudi mavrica vseh dragih kamnov.

Zeleni Ametist

Zeleni ametist je iz družine poldragih kamnov in je svetlozelen kremenov kristal (poznan kot Prasiolite). Zeleno barvo ima zaradi vročine in nastane zaradi vulkanske aktivnosti ali naravnega segrevanja. Zeleni ametist je kamen, ki simbolizira ljubezen.

Rumeni Safir

Rumeni safir je poldragi kamen in spada v družino korund. Rumeni safir se pojavlja na naraven način in je vrsta safirja. Nizka vsebnost železa v korundu je odgovorna za barvni odtenek rumenega safirja. Simbolizira življenje, plodnost in zakon.

Biser

Biser je najstarejši dragulj in že stoletja velja za najdragocenejšega. Največja razlika med biseri in drugimi dragimi kamni je ta, da je biser produkt živega organizma - ostriga, mehkužci. Pravijo mu tudi lunine solze. Biseri so različnih barv: rožnate, bele ali črne.

Biser

Biser je najstarejši dragulj in že stoletja velja za najdragocenejšega. Največja razlika med biseri in drugimi dragimi kamni je ta, da je biser produkt živega organizma - ostriga, mehkužci. Pravijo mu tudi lunine solze. Biseri so različnih barv: rožnate, bele ali črne.

Biser

Biser je najstarejši dragulj in že stoletja velja za najdragocenejšega. Največja razlika med biseri in drugimi dragimi kamni je ta, da je biser produkt živega organizma - ostriga, mehkužci. Pravijo mu tudi lunine solze. Biseri so različnih barv: rožnate, bele ali črne.

Oniks

Črni oniks je kamen vrste kalcedona in je iz družine kristalov. Oniks je ozemljitveni kamen, kar pomeni, da nositelja drži v resničnosti in izničuje neuravešenost in negativno energijo.

Črni oniks

Črni oniks je kamen vrste kalcedona in je iz družine kristalov. Oniks je ozemljitveni kamen, kar pomeni, da nositelja drži v resničnosti in izničuje neuravešenost in negativno energijo.

Rjavi diamant

Rjavi ali čokoladni diamanti so razkošni diamanti rjave barve in so eni izmed najbolj priljubljenih diamantov. Imenujejo jih tudi čokoladni zaradi njihove čokoladi podobne barve. Zaradi njihovih izjemnih barvnih kombinacij in razkošne barvne palete, ki sega od svetlo do temno rjave barve, jih označujejo tudi kot konjak diamante ali šampanjec diamante. Rjavi diamanti so dragi kamni, ki so trenutno v trendu naraščanja v industriji nakita. Ti diamanti so zagotovo vaš tip diamantov, če ste ljubitelj čokolade in se želite podati na edinstveno potovanje v svet prestižnega nakita!

Modri diamant

Modri diamanti so bili najprej odkriti v Indiji in so jih na zahod prinesli v 17. stoletju. Ti izjemno privlačni diamanti, ki v sebi nosijo barve oceanov in neba, imajo nenavadne odtenke in posebne značilnosti. Podobno, kot ostali barvni diamanti, imajo lahko tudi modri diamanti širok spekter tonov, od bledih odtenkov, ki spominjajo svetlo nebo, do kovinsko modre ali do izrazito oceansko modre. Imena, kot so otroško modra, kraljevska, mornarska ali temno modra, se pogosto uporabljajo za razvrstitev teh redkih diamantov.

Rumeni diamant

Rumeni diamanti imajo trenutno največje povpraševanje na trgu med vsemi barvnimi diamanti. Rumene diamante lahko označujejo tudi kot kanarske, ko gre za kanarsko rumene diamante ali občasno tudi kot Zimmy. Imajo izjemno lep videz, ko gre za postavitev v obliki venca ali z enim kamnom, vendar so lahko elegantno urejeni tudi v drugih postavitvah, saj tvorijo zelo edinstvene kombinacije zaradi svoje živahne barve. Če vas zanimajo rumeni diamanti, boste zagotovo imeli veliko možnih postavitev, da prečudovito okrasite ta redek diamant!

Zeleni diamant

Zeleni diamanti so zelo cenjeni in občudovani naravni dragi kamni, ki simbolizirajo naravo, rast, harmonijo, vzdržljivost in plodnost. Obstaja lestvica tonov v katerih se pojavljajo zeleni diamanti. Ti toni so lahko gibljejo od svetlo zelene do razkošno temno zelene in se lahko izberejo glede na okus in želje tistega, ki bo nakit nosil. Zeleni diamanti imajo najbolj pomirjujočo barvo za oči in vsebujejo zelo močno čustveno ujemanje z varnostjo. To je lahko razlog, zakaj se mnogi ljubitelji nakita odločijo za zeleni diamant, ne le na njihovih prstanih, ampak tudi na uhanih in obeskih!

Rožnati diamant

Rožnati diamanti so zagotovo najljubši spremljevalci vseh žensk, ko gre za nakit, saj so med najbolj iskanimi diamanti! Sanjska barva v kombinaciji z odličnostjo skrbno oblikovanih in izbranih diamantov je uresničena želja. Vzbujajo občutek razkošja in romantike, saj so rožnati diamanti spektakularen dodatek kolekcije nakita vsake ženske. Tako kot drugi barvni diamanti se tudi rožnati diamanti pojavljajo v različnih odtenkih, od svetle do temne in te tone označujemo kot nežne, zelo svetle, svetle, razkošno svetle, razkošno intenzivne, razkošno temne, razkošno živahne.

Beli topaz

Beli topaz je poldragi kamen, silikatni mineral, ki je zelo podoben diamantom. Čeprav ima trdoto manjšo od diamantov (8 na Mohsovi lestvici), je znan po svoji čistosti in prozornosti. Ime topaz izhaja iz grške besede 'tapazos', kar pomeni 'iskati'. Verjetno ni naključje, da pravijo da beli topaz pomaga pri duhovni ozdravitvi, spremeni negativne misli v pozitivne, da vam pomaga najti pot, vaše poslanstvo in vam zagotoviti dodatno energijo, ki jo včasih potrebujete. Če iščete nakit s kamnom, ki pritegne pozornost ter ima prosojnost in čistost enako diamantom, je lahko beli topaz zagotovo najboljša izbira.
Barva je preverjeno temno modra ali mornarsko modra. Svetloba ne prodira skozi kamen, začetna raven za dragocen nakit.
Z manjšimi delci, ki so vidni s prostim očesom, safirji ‘’boljše (AA)’’ kakovosti so modre barve z malo prodirajoče svetlobe skozi dragi kamen.
Safirji "Odlično (AAA)'' kakovosti imajo barvo, ki je bogato modra z zelo malo vidnih delcev v dragem kamnu. Če vas zanima visok lesk, je ta stopnja kakovosti za vas.
Izjemno brušenje za povečanje sijaja in barve, z bleščečim leskom pri dnevni ali umetni svetlobi. Večinoma izkopani iz prestižnega območja na Cejlonu, odtenek je globok, izrazito moder.
Barva je preverjeno srednje zelena. Svetloba ne prodira skozi kamen, začetna raven za dragocen nakit.
Z manjšimi delci, ki so vidni s prostim očesom, smaragdi ‘’boljše (AA)’’ kakovosti so srednje zelene barve z malo prodirajoče svetlobe skozi dragi kamen.
Smaragdi "Odlično (AAA)'' kakovosti imajo barvo, ki je bogato zelena z zelo malo vidnih delcev v dragem kamnu. Če vas zanima visok lesk, je ta stopnja kakovosti za vas.
Izjemno brušenje za povečanje sijaja in barve, z bleščečim leskom pri dnevni ali umetni svetlobi. Običajno jih nosijo člani kraljevske družine, smaragdi AAAA kakovosti so zagotovo najprestižnejši od vseh.
Barva je preverjeno temno rdeča. Svetloba ne prodira skozi kamen, začetna raven za dragocen nakit.
Z manjšimi delci, ki so vidni s prostim očesom, rubini ‘’boljše (AA)’’ kakovosti so srednje rožnato rdeče barve z malo prodirajoče svetlobe skozi dragi kamen.
Rubini "Odlično (AAA)'' kakovosti imajo barvo, ki je srednje rdeča z zelo malo vidnih delcev v dragem kamnu. Če vas zanima visok lesk, je ta stopnja kakovosti za vas.
Izjemno brušenje za povečanje sijaja in barve, z bleščečim leskom pri dnevni ali umetni svetlobi.
Razkošno rumena : Ti rumeni diamanti so običajno svetlih in ne preveč izrazitih barvnih odtenkov. To je minimalna zahteva za fini nakit..
Zaradi svoje bolj živahne barve zagotovo sodijo med bolj priljubljene rumene diamante. Ti rumeni diamanti imajo srednje intenzivno barvo in rahlo temnejši odtenek.
Ti rumeni diamanti so vsekakor najbolj priljubljena izbira, ko gre za rumene diamante. Imajo intenzivno rumeno barvo in so zelo primerni za fini nakit.
Ti rumeni diamanti imajo najbolj intenzivno in živo barvo. So zelo redki in so primerni za vaš najžlahtnejši nakit.
Ti modri diamanti so običajno svetlih in ne preveč izrazitih barvnih odtenkov. To je minimalna zahteva za fini nakit.
Ti modri diamanti so vsekakor najbolj priljubljena izbira, ko gre za modre diamante. Imajo intenzivno modro barvo in so zelo primerni za fini nakit.
Ti modri diamanti imajo najbolj intenzivno in živo barvo. So zelo redki in so primerni za vaš najžlahtnejši nakit.
Zaradi svoje bolj živahne barve zagotovo sodijo med bolj priljubljene rožnate diamante. Ti rožnati diamanti imajo srednje intenzivno barvo in rahlo temnejši odtenek.
Ti rožnati diamanti so vsekakor najbolj priljubljena izbira, ko gre za rožnate diamante. Imajo intenzivno rožnato barvo in so zelo primerni za fini nakit.
Ti rožnati diamanti imajo najbolj intenzivno in živo barvo. So zelo redki in so primerni za vaš najžlahtnejši nakit.
Ti zeleni diamanti so običajno svetlih in ne preveč izrazitih barvnih odtenkov. To je minimalna zahteva za fini nakit.
Zaradi svoje bolj živahne barve zagotovo sodijo med bolj priljubljene zelene diamante. Ti zeleni diamanti imajo srednje intenzivno barvo in rahlo temnejši odtenek.
Ti zeleni diamanti so vsekakor najbolj priljubljena izbira, ko gre za zelene diamante. Imajo intenzivno zeleno barvo in so zelo primerni za fini nakit.
Ti zeleni diamanti imajo najbolj intenzivno in živo barvo. So zelo redki in primerni za vaš najžlahtnejši nakit.
Ti rjavi diamanti so običajno svetlih in ne preveč izrazitih barvnih odtenkov. To je minimalna zahteva za fini nakit.
Zaradi svoje bolj živahne barve zagotovo sodijo med bolj priljubljene rjave diamante. Ti rjavi diamanti imajo srednje intenzivno barvo in rahlo temnejši odtenek.
Ti rjavi diamanti so vsekakor najbolj priljubljena izbira, ko gre za rjave diamante. Imajo intenzivno rjavo barvo in so zelo primerni za fini nakit.
Ti rjavi diamanti imajo najbolj intenzivno in živo barvo. So zelo redki in primerni za vaš najžlahtnejši nakit.
"Dobro (A)" razred Ametist ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Ametist imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Ametist je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Ametist.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Ametist so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Citrin ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Citrin imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Citrin je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Citrin.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Citrin so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Granat ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Granat imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Granat je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Granat.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Granat so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Modri topaz ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Modri topaz imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Modri topaz je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Modri topaz.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Modri topaz so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Peridot ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Peridot imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Peridot je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Peridot.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Peridot so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Akvamarin ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Akvamarin imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Akvamarin je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Akvamarin.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Akvamarin so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Ognjeni opal ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Ognjeni opal imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Ognjeni opal je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Ognjeni opal.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Ognjeni opal so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Zeleni ametist ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Zeleni ametist imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Zeleni ametist je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Zeleni ametist.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Zeleni ametist so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Zeleni turmalin ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Zeleni turmalin imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Zeleni turmalin je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Zeleni turmalin.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Zeleni turmalin so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Roza turmalin ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Roza turmalin imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Roza turmalin je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Roza turmalin.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Roza turmalin so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Roza kremen ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Roza kremen imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Roza kremen je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Roza kremen.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Roza kremen so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Tanzanit ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Tanzanit imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Tanzanit je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Tanzanit.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Tanzanit so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Dimni kremen ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Dimni kremen imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Dimni kremen je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Dimni kremen.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Dimni kremen so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Morganit ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Morganit imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Morganit je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Morganit.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Morganit so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Rodolit Granat ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Rodolit Granat imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Rodolit Granat je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Rodolit Granat.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Rodolit Granat so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
"Dobro (A)" razred Tsavorit ima malo vključkov. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen. Začetna raven za fini nakit.
Nekaj majhnih vključkov, ki so vidni s prostim očesom. "Zelo dobro (AA)" razred Tsavorit imajo barvni odtenek, tako da nekaj svetlobe prodre v dragi kamen
Odlično (AAA) razred Tsavorit je dragi kamen visoke kakovosti, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Najbolj priljubljena izbira, ko gre za Tsavorit.
Tradicionalno družinska lastnina (AAAA) razred Tsavorit so dragi kamni, ki so bili namenjeni kraljevi družini. Ti dragi kamni imajo najvišjo čistost, so brez nepravilnosti in najizrazitejše barve.
Malo vključkov, dragi kamen svetle barve. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen.
Vključki ali majhni notranji kristali so le nekoliko vidni pri skrbnem pregledu, vendar to niso resni zaključki.
Visoko kakovosten dragi kamen, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Kamen ima zelo, zelo majhne vključke, ki niso vidni s prostim očesom.
Dragi kamni najvišje kakovosti Brezhibni in popolnega brušenja. Vključki niso vidni tudi pod 10-kratno povečavo.
Malo vključkov, dragi kamen svetle barve. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen.
Vključki ali majhni notranji kristali so le nekoliko vidni pri skrbnem pregledu, vendar to niso resni zaključki.
Visoko kakovosten dragi kamen, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Kamen ima zelo, zelo majhne vključke, ki niso vidni s prostim očesom.
Dragi kamni najvišje kakovosti Brezhibni in popolnega brušenja. Vključki niso vidni tudi pod 10-kratno povečavo.
Malo vključkov, dragi kamen svetle barve. Svetloba ne prodre skozi dragi kamen.
Vključki ali majhni notranji kristali so le nekoliko vidni pri skrbnem pregledu, vendar to niso resni zaključki.
Visoko kakovosten dragi kamen, ki ga je mogoče najti pri najboljših svetovnih draguljarjih. Kamen ima zelo, zelo majhne vključke, ki niso vidni s prostim očesom.
Dragi kamni najvišje kakovosti Brezhibni in popolnega brušenja. Vključki niso vidni tudi pod 10-kratno povečavo.
Zeleni cirkonij Swarovski: Ima enake lastnosti kot zeleni kubični cirkonij. Razlika je v tem, da je Swarovski svetovno znana blagovna znamka za sintetične kamne.
Zeleni kubični cirkonij: Zeleni kubični cirkonij se običajno uporablja kot zamenjava za smaragd. Vendar je to sintetični kamen, za razliko od smaragda, ki je naravni dragi kamen in ga je mogoče najti v različnih odtenkih in kakovostih.
Cirkonij Swarovski: Ima enake lastnosti kot prozorni kubični cirkonij; brezbarven in bleščeč. Od kubičnega cirkonija se razlikuje v tem, da je Swarovski svetovno znana blagovna znamka za sintetične kamne.
Kubični cirkonij:: Kubični cirkonij je umeten material, ki se zaradi trdnosti in sijaja v nakitu uporablja kot cenovno ugodna alternativa diamantu. Ta sintetični kamen je lahko prozoren in brezbarven, kot tudi različnih barv in oblik.
Temno modri cirkonij Swarovski: Ima enake lastnosti kot modri kubični cirkonij. Razlika je v tem, da je Swarovski svetovno znana blagovna znamka za sintetične kamne.
Temno modri kubični cirkonij: Modri kubični cirkonij se običajno uporablja kot zamenjava za safir. Vendar je to sintetični kamen, za razliko od safirja, ki je naravni dragi kamen in ga je mogoče najti v različnih odtenkih in kakovostih.
Rdeči cirkonij Swarovski: Ima enake lastnosti kot rdeči kubični cirkonij. Razlika je v tem, da je Swarovski svetovno znana blagovna znamka za sintetične kamne.
Rdeči kubični cirkonij: Rdeči kubični cirkonij se običajno uporablja kot zamenjava za rubin. Vendar je to sintetični kamen, za razliko od rubina, ki je naravni dragi kamen in ga je mogoče najti v različnih odtenkih in kakovostih.
Diamanti vsebujejo očitne nečistoče, ki jih je mogoče odkriti pod 10x povečavo in jasno videti s prostim očesom.
SI diamanti vsebujejo manjše nečistoče, ki jih je mogoče odkriti pod 10x povečavo in so pogosto vidne tudi s prostim očesom.
Diamanti označeni s to čistostjo lahko vsebujejo zelo malo primesi, ki jih je mogoče zaznati pod lupo z 10-kratno povečavo in jih je nemogoče opaziti s prostim očesom.
Diamanti označeni s to čistostjo lahko vsebujejo zelo, zelo malo primesi, ki jih je ekstremno težko zaznati pod lupo z 10-kratno povečavo in jih je nemogoče opaziti s prostim očesom.
VS diamanti so poznani po vsebnosti zelo finih nečistoč, ki jih s prostim očesom ni mogoče videti, temveč se lahko zaznajo le pod povečavo.
Diamanti z VVS čistostjo vsebujejo nadvse fine nečistoče, ki jih je tudi pod 10x povečavo težko zaznati. S prostim očesom le-teh ni mogoče videti.
"Majhni do neznatni vključki", ki niso vidni s prostim očesom in jih je mogoče videti samo pod povečavo.
Se nanaša se na "zelo zelo malo vključkov" in znano je, da je to ena najvišjih ocen za razvrstitev glede na notranjo brezhibnost in popolnost.
Naraven, briliantno obarvan rubin, ki ni bil izpostavljen vročinskemu procesu. Ta tip rubina ima premium kvaliteto z malo okluzijami, ki bi lahko bile vidne s prostim očesom.
Naraven in visoko intenzivno obarvan rubin, ki ni bil izpostavlen vročinskemu procesu. Prepoznan kot najbolje ovrednoten rubin.
Naraven, globoko modro obarvan safir, ki ni bil izpostavljen vročinskemu procesu. Ta tip safirja ima premium kvalitet z malo okluzijami, ki so vidne s prostim očesom.
Naraven in visoko intenziven obarvan safir, ki ni izpostavljen vročinskemu procesu. Poznan kot najbolje ovrednoten safir.
Naraven, živo obarvan smaragd, ki ni bil izpostavljen vročinskemu procesu. Ta tip smaragda je premium kvalitete z malo okluzijami, ki bi jih lahko zaznali s prostim očesom.
Naraven in visoke intenzitete obarvan smaragd, ki ni bil izpostavljen vročinskemu procesu. Poznan kot najbolje ovrednoten smaragd.

Smaragd (ustvarjen v laboratoriju)

Različne barve ki ne vsebujejo vključkov, smaragdi, ki jih ustvarijo laboratoriji, so utelešenje brezhibnosti. Poleg tega smaragdi, ustvarjeni v laboratoriju, imajo povsem enake astrološke lastnosti kot naravni, tako da bi lahko bili učinkoviti tudi na vašem telesu in duši. Odlična izbira za tiste, ki iščejo popolnost na svojih kamnih.

Safir (ustvarjen v laboratoriju)

Safir s svojimi globokimi modrimi odtenki ima enake fizične, kemične in optične lastnosti kot naravni safir. Zaradi svoje peneče se lepote je safir, ustvarjen v laboratoriju, odlična možnost za tiste, ki želijo na svojih kamnih imeti vizualno odličnost.

Rubin (ustvarjen v laboratoriju)

S svojo popolnostjo in gladkostjo so laboratorijski kamni Rubin prav tako čudoviti kot naravni. Poleg svoje očarljive lepote je laboratorijsko ustvarjen rubin simbol moči in življenjske želje. Ker imajo rubini, ustvarjeni v laboratorijih, enake fizikalne, optične in kemijske lastnosti kot naravni rubin, bodo tudi odlična alternativa za ljubitelje Rubina.

Rubellite (ustvarjen v laboratoriju)

Rubellite se imenuje tudi rožnati turmalin, kar je ime dobilo po latinski besedi "rubellus", kar pomeni "rdečkast". Rubellite je s svojo dih jemajočo kombinacijo rožnate in rdeče barve kamen, ki naj bi kupcu prinesel življenjsko energijo. Za tiste, ki so zmedeni pri izbiri med naravnim in izvirnim, rubeliti, ustvarjeni v laboratoriju, imajo enake lastnosti kot naravni.

Moissanit (ustvarjen v laboratoriju)

Diamant je s svojo prozorno in sijočo površino podoben diamantu, mineralna oblika silicijevega karbida in je druga vrsta kamnov, ustvarjenih v laboratoriju. Moissanite je tako trpežen kot diamanti odlična alternativa za izbiro zaročnega prstana.

Modri cirkon

Znan tudi kot kamboški modri cirkon, ker je njegov izvor Kambodža, odtenek modrega cirkona je bližje nebesno modri ali pastelno modri barvi. Naravnega Modrega cirkona ne bi smeli motiti s sintetičnim kubičnim cirkonijem, če spominja na diamante in si deli podobna imena s kubičnim cirkonijem. Kot član družine cirkonov naj bi imel modri cirkon velik vpliv na človeško telo. S tem, ko razjasni um svojega uporabnika, naj bi modri cirkon uporabnika sprostil.

Rjavi cirkon

Izvira iz Tanzanije, rjavi cirkon je še en član družine cirkonov. Naravni rjavi cirkon s svojim diamantnim videzom in imenom ne bi smel motiti s sintetičnim kubičnim cirkonijem. Ker je naravni kamen kot drugi člani družine cirkonov, naj bi tudi rjavi cirkon pozitivno vplival na človeško telo. Zaradi svojih zdravilnih učinkov naj bi rjavi cirkon sproščal fizične bolečine. Lahko bi bila odlična možnost za tiste, ki želijo občutiti zdravilno moč matere zemlje.

Beli cirkon

Izvira iz Tanzanije in Nigerije, beli cirkon je prozoren naravni kamen z diamantnim videzom. S kubičnim cirkonijem se ne sme motiti, ker je beli cirkon naravni kamen, kubični cirkonij pa sintetičen. Ker ima dvojno lomljivost , Beli cirkon ima neverjetno vizualno kakovost, saj bo odlična alternativa za diamant, če iščete isto privlačnost z drugačno izbiro.

Kunziti

Pozornost, ki se razlikuje od svoje barvne palete od nežne pastelno roza do intenzivne vijolično vijolične, je Kunzitu neznana, a redka lepotica. Kunzit, ki ga pogosto najdemo v večjih velikostih, je monokliničen in njegovi kristali se običajno spremenijo v obliko rezila. Četudi je večini ljudi neznano, obstajajo tako pomembne figure, ki se krasijo s Kunziti, kot vojvodinja Gloucester.

Črni opal

Velja za najredkejšo obliko opala, črni opal ima različne barvne tone, ki se razlikujejo od črne črne do temno sive. Zaradi tega je ta kamen poseben, so raznoliki odtenki, ki jih je mogoče videti v kamnu. Lahko bi videli sijoče rdeče, oranžne ali zelene odtenke, ki se odražajo na črnem Opalu.

Topaz Neptunovega Vrta

Poimenovan po harmoničnem barvnem razponu površine Neptuna, vas Neptun Garden Topaz sprejema v nezemeljski čar njegovega kamna. Za izboljšanje svoje barve in kakovosti je Neptun Garden Topaz prevlečen s snovjo. Kot član topaz kamnov ima ta kamen tudi svoje sproščujoče lastnosti, zahvaljujoč svoji energiji. Za vernike moči kamna bo pomiril živce in vas zaščitil pred boleznijo.

Merkurni Topaz

Merkurni Topaz s svojo prozorno površino odbija svetlobo, tako da daje učinek aurore. Ko se planet Merkur ob sončni svetlobi spremeni v modro, so lahko bleščeče barve Merkurnega Topaza vidne, ko je izpostavljen sončni svetlobi. Ta učinek je zagotovljen s postopkom nanašanja, ki se imenuje fizično nanašanje hlapov in kot posledica se pojavi svetlobni učinek.

Mistični Topaz

Mistični Topaz je tako mističen kot njegovo ime raj barv s svojim mavričnim sijajem. S postopkom nanašanja se njegova barva izboljša in dobi končno obliko. Ta kamen, za katerega verjamemo, da odganja negativne občutke in preprečuje zle duhove, uporabnika sprošča. S svojim "kristalno čistim" kamnom v mističnem Topazu ni mesta za nepopolnost. Za zgoščeno različico mavrice je ta kamen odlična izbira za vas.

Roza topaz

Kot ena izmed najbolj redkih različic topaza bo rožnat Topaz s svojo nežno lepoto stopil srca ljubiteljev roza barve. S postopkom nanašanja se njegova barva okrepi in dobi končno obliko. Ta kamen, ki izkorišča energijo lastnika, ta kamen verjame, da vas rešuje pred negativno energijo zaradi božanske zaščite sonca saj izboljšuje kreativno razmišljanje, rožnat Topaz bi bil lahko odlična izbira za vse oblikovalce ali umetnike, toplino njegovih barv boste občutili, ko boste pogledali v njegovo notranjost.

Opal

Ker je osupljiv kamen s svojo penečo se lepoto, je Opal z belo barvo najpogostejša vrsta Opala. Tako kot drugi kamni Opal tudi verjame, da ima visoko energijo in izjemne učinke na vaše telo. Verjame se, da Opal spreminja negativno energijo v pozitivno in čisti um uporabnika.

Sultanov Kamen

Uvrščen med poldragi kamen in je v zadnjem času postal zelo priljubljen. Glede na vir svetlobe bi se njegove barve lahko spremenile iz šampanjca v breskev. Zahvaljujoč visokemu indeksu loma lahko vidite niz teh barv tudi pri slabi svetlobi. Običajno ga proizvajajo v večjih karatih, da opazimo dih jemajoče spreminjanje barv.

Tsavorit

Kot eden izmed članov družine Grossular Garnet je bil Tsavorit eden najbolj priljubljenih dragih kamnov s svojo redkostjo. Zaradi dih jemajoče zelene barve bi vas lahko spomnil na Smaragd. Ker je zaradi svoje kemične strukture, ki vsebuje krom ali vanadij, zeleno barvo prevzel, je Tsavorit prava paša za oči. Verjame se, da tsavorit zdravi čustvene travme ali bolezni uporabnika.

Črni safir

Kot član družine Safirjev je črni safir eden izmed vrst mineralnega korunda. S svojo črno-črno barvo črni safir ohranja svoje temne tone, nekateri od njih pa lahko razkrijejo tudi kovinske odtenke, kadar so izpostavljeni svetlobi. Črni safir, ki je v Avstraliji rudarjen, je lahko odlična alternativa za ljubitelje črnine. Verjame se, da črni safirji lastnika mirujejo v kaotičnih razmerah in služijo kot zaščitni ščit pred nasiljem.
Kakovost dragega kamna
Razredi dragih kamnov se razlikujejo po različnih značilnostih, kot so barva in čistost ter določajo kakovost dragega kamna.
Kakovost dragih kamnov
Barva (za Swarovski in druge)
Točna barva se lahko razlikuje, odvisno od kemijske sestave kamnov. Barvna lestvica za določanje barve je od D do Z. Najboljša barva kamna (belina) je označena z D barva diamanta. To je tudi najredkejša barvna skupina, ki pomeni najvišjo vrednost. Diamanti iz skupine G in J imajo majhno barvno sled in se opredeljujejo kot skoraj brezbarvni. Na splošno velja, da je idealna barva za diamante iz skupine H.
Colour
Pošljite moj prstan v povprečni velikosti:
Če ne poznate velikosti prstana, lahko izberete to možnost. Obroč bomo izdelali in poslali v najpogostejši velikosti. V primeru, da ta velikost ne bo primerna za vas, lahko obroč vrnete in brezplačno bomo spremenili velikost v roku 60 dni od prejema izdelka.
Kovina / Barva
Kovina je osnovni material, iz katerega je oblikovan določen kos nakita. Barva je določena s kombinacijo kovine z drugimi elementi zlitine.
alloy
Kovina / Barva
Črni rodij je robustna in osupljiva prevleka, uporabljena za črnjenje kovine in za videz bolj črne kovine
alloy
Glavni kamen:
Glavni kamen je primarni kamen na nakitu. Karat primarnega kamna je večji od drugih kamnov na nakitu.
Kamen 3:
Kamen 3 sestoji iz manjših sestavnih kamnov, ki poudarjajo medsebojno harmonijo centralnega kamna in poudarjenih kamnov.
Dodatni kamen:
Dodatni kamen/-ni se uporabljajo kot dopolnilo in so na splošno manjši od glavnega kamna in jih je tudi več.
Čistost dragih kamnov
Čistost dragih kamnov se na naša na barvo in čistost kamna. Čistost dragega kamna je odvisna od vrste le-tega. AAA čistost se nanaša na zelo čiste kamne in AA čistost se nanaša na pol-čiste kamne.
Stone Clarity
Karat:
Karat je merilna enota za diamante in za druge drage kamne.
Carat
Trdna snov:
Izraz "trden" označuje, da izdelek znotraj ni votel.
Solid
GLAMIRA zaščitni znak:
Oblika kamna:
Oblika opisuje diamantovo obliko in videz. Na primer naslednje oblike: okrogel, princeskina, smaragdova, ovalna, pravokotna. Vse te oblike imajo tudi različne vzorce in atribute.
Stone Shape
Oblika kamna:
Oblika opisuje diamantovo obliko in videz. Na primer naslednje oblike: okrogel, ovalna. Vse te oblike imajo tudi različne vzorce in atribute.
Stone Shape
Premer dragih kamnov:
Premer (dimenzija) se nanaša na dejanski videz dragega kamna. Pravijo, da premer diamanta prikaže njegovo dejansko velikost boljše od teže v karatih. Temu je tako zaradi različnih možnosti reza kamna.
Stone Diameter
Širina:
Širina se nanaša na mero od ene strani prstana do druge. Izmerite lahko kako širok je vaš prstan na vašem prstu.
width
Debelina (velikost):
Debelina (velikost) prstana se meri v milimetrih; vertikalno iz notranje strani, proti prstu in navzven.
1.2 mm 1.4 mm 1.6 mm 1.8 mm 2.0 mm
Tip kamna:
Nanaša se na tip kamna, ki je lahko cirkon pa vse do diamanta. To prav tako vključuje njihov sijaj in karat.
Površina:
Nanaša se na postopke, kot so poliranje, brušenje in drugo obdelovanje obroča prstana.
Profil:
Nanaša se na oblike poročnih prstanov: prstani s ploskim zunanjim obročem (flat court), nekoliko zaobljenim obročem (slight court) in tradicionalni obroč (traditional court), ki ima lepo zaobljeno zunanjo stran obroča in je ena najbolj priljubljenih in udobnih oblik. Ploski na zunanji strani obroča in rahlo zaobljen na notranji je tipična karakteristika "flat court" prstana. Prstan s "slight court" ima na notranji in zunanji strani rahlo zaobljen obroč. Tradicionalni "traditional court" prstan je zelo zaobljeno notranjost in zunanjost.
Profil
Darilna škatlica / skrinjica
Nanaša se na čudovite škatlice ali darilne skrinjice, v katere lahko lepo zapakirate svoj nakit.
Darilna škatlica / skrinjica
Darilna škatlica / skrinjica
Nanaša se na čudovite škatlice ali darilne skrinjice, v katere lahko lepo zapakirate svoj nakit.
Gift Box/ Case
Barva verižice:
Nanaša se na barvo verižice, ki je lahko bela, rumena in rdeča.
alloy
Graviranje
GLAMIRA uporablja tehniko laserskega graviranja, kar ima za posledico gladko površino izdelka.
Graviranje vašega predmeta ne bo vplivalo na upravičenost do brezplačne spremembe velikosti, garancijo izdelka v celotni življenjski dobi ali popravila.
engraving
Certifikat
CertifikatVsi GLAMIRA izdelki so poslani skupaj z GLAMIRA certifikatom avtentičnosti. Prav tako si lahko izberete možnost, da je vaš diamant certificiran s strani organizacij GIA ali HRD. Če želite izbrati organizacijo GIA ali HRD, prosimo, da po oddanem naročilu stopite v stik z našo podporo za stranke.
Ali tukaj ne najdete svoje velikosti prstana?
Če vam ta lestvica velikosti prstanov ni poznana, nam lahko posredujte svojo velikost v katerikoli mednarodni obliki velikosti prstana in nato ga bomo izdelali posebej za vas.
Can't find your ring size here?
Debelina (velikost)
Debelina (velikost) prstana se meri v milimetrih; vertikalno iz notranje strani, proti prstu in navzven.
1.2 mm 1.4 mm 1.6 mm 1.8 mm 2.0 mm
Poudarjena Barva
Pokrivna barva (emajl) je v osnovi okras na nakitu, ki je premazan z obarvano steklasto snovjo, prosojno ali neprosojno, in je spojen s površino kovinskih predmetov.
Poudarjena Barva
Poudarjena Barva
Pokrivna barva (emajl) je v osnovi okras na nakitu, ki je premazan z obarvano steklasto snovjo, prosojno ali neprosojno, in je spojen s površino kovinskih predmetov.
Poudarjena Barva
Poudarjena Barva
Pokrivna barva (emajl) je v osnovi okras na nakitu, ki je premazan z obarvano steklasto snovjo, prosojno ali neprosojno, in je spojen s površino kovinskih predmetov.
Poudarjena Barva
Poudarjena Barva
Pokrivna barva (emajl) je v osnovi okras na nakitu, ki je premazan z obarvano steklasto snovjo, prosojno ali neprosojno, in je spojen s površino kovinskih predmetov.
Poudarjena Barva
Dolžina

 

Dolžina
Dolžina

 

Dolžina
Dolžina

 

Dolžina
Dolžina
Najdite Svojo Velikost Zapestnice
Kako prilagoditi dolžino vaše zapestnice?
Kako prilagoditi dolžino vaše zapestnice?
Za popolno prileganje se dolžina zapestnice lahko prilagodi v skladu z verižnimi členi na zaponki.
Kako prilagoditi dolžino vaše zapestnice?
Količina kamnov
Število tu navedenih kamnov velja za prstane velikosti od vključno 54 navzgor. Število kamnov je lahko manjše, v kolikor so izbrane manjše velikosti.
Količina kamnov
Prosim upoštevajte, da je količina kamnov, ki obkroža prstan, odvisna od velikosti prstana. Število tu navedenih kamnov velja za prstane velikosti od vključno 54 navzgor. Število kamnov je lahko manjše, v kolikor so izbrane manjše velikosti.
Udobno prileganje
Rob prstana je na zunanji strani ukrivljen za stilski videz, na notranji strani pa zaobljen za povečano udobje.
Udobno prileganje
Kakovost barvnega diamanta
Kakovost barvnih diamantov opisuje njihove lastnosti, kot so barva, čistost, brušenje in sijaj.
Kakovost barvnega diamanta
Kakovost diamanta
Kakovost diamanta (razred) opisuje lastnosti diamanta, kot so barva, čistost in brušenje.
Diamond Quality
Izberite možnost toplotne obdelave
 • Toplotno obdelano
 • Toplotno ni obdelano
Toplotna obdelava pomeni, da je bil dragi kamen izpostavljen toplotni obdelavi za izboljšanje barve in jasnosti. Šteje se za naravno vrsto obdelave, saj gre za nadaljevanje procesa v katerem je bil dragi kamen prvotno oblikovan v zemlji.
Ni toplotno obdelan pomeni, da dragi kamen ni bil izpostavljen toplotni obdelavi, značilnosti barva/čistost so naravne.
Država izvora
 • Afriški
 • Kolumbijski
Afriški smaragdi se pojavljajo v hladnejših in svetlejših odtenkih. V teh kamnih lahko opazite nekoliko temnejše vključke.
Kolumbijski smaragdi imajo toplejši odtenek. Njihova barva je bolj intenzivna in čisto zelena, ki jo spremlja visoka čistost. Ti smaragdi so najbolj cenjeni in priljubljeni, z zelo povprečnimi vključki.
Povprečna teža
Podana informacija o teži je približna in bazira na velikosti 64.
DOLŽINA VERIGE

Naše zapestnice za otroke so z nastavljivimi verigami, ki jih lahko spreminjate glede na starost otroka. Dolžina verige se lahko prilagodi med 9-12 cm in 12-15 cm.

V spodnji tabeli si lahko ogledate osnovno merilo za velikost zapestnic za različne starostne skupine. Upoštevajte, da je to približna meritev in dejanska dolžina, ki jo potrebujete, se lahko razlikuje glede na merjenje zapestja vašega otroka in vašo izbiro tesnega prileganja ali ohlapnosti.

 • 0-6 Let
 • 9-12 cm
 • 6-13 Let
 • 12-15 cm
IZBERI KOLIČINO
Ta izdelek je na voljo kot en uhan ali kot par uhanov. Upoštevajte, da če izberete možnost za par, boste prejeli dva enaka uhana.
Ali je vaš nakit iz belega zlata prekrit z rodijem?

Da

Gemstone Quality

Ne

Gemstone Quality

Rodijska obloga se uporablja za povečanje sijaja belega zlata. Če je ta možnost izbrana kot »Ne«, vaš izdelek ne bo obdelan z rodijem in bo imel naravno barvo namesto čisto belega in sijočega videza.

Premaz iz rodija

Beli del vašega nakita bo izdelan iz originalne bele kovine in bo za večji lesk prevlečen z rodijem.

Ali je vaš srebrni nakit prekrit z rodijem?
Premaz iz rodija se uporablja le za poudarjanje bele barve in zaščito prstana pred praskami, a kovina pod tem premazom je srebro.
Izberite zlato
Izberite karat zlata iz spodaj navedenih možnosti
Vstavljanje
S svojo manjšo obliko v primerjavi z drugo vrsto nožnih zatičev je to najboljša izbira za ozdravljene piercinge. Najlažji je za uporabo, tako da je lahko dobra izbira za začetnike.
Kako uporabljati: Držite ga ob strani za okras, ga potisnite skozi luknjo in že ste končali.
Vstavljanje
Desni / levi vijak
Najboljša možnost za tiste, ki imajo aktiven življenjski slog ali če se bojite, da bi vam zaponka za nos lahko padla. V primerjavi z drugimi vrstami je morda najbolj zahteven.
Kako uporabljati: Če ga držite za diamant, naj bo okrogel del videti kot mavrica in ga z rahlim zasučnim gibanjem vodite skozi luknjo. Zavihajte ga z rahlim pritiskom.
Desni / levi vijak
Oblika L
Za tiste, ki imajo težave z uporabo vijakov nosnih zatičev, je lažje vstaviti / odstraniti kot sam vijak in bolj varno kot nosna kost.
Kako uporabljati: Če ga držite za okras, postavite obliko L na glavo in jo vstavite skozi luknjo. Nato jo potisnite pod kotom, dokler se ne zaskoči.
Oblika L

375 Rdeče Belo Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

375 Belo Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

375 Belo Rumeno Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

375 Rumeno Belo Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

375 Belo Rumeno Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

375 Rumeno Belo Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

375 Rdeče Belo Rumeno Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

375 Belo Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

375 Rumeno Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

375 Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato.

585 Rdeče Belo Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

585 Belo Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

585 Belo Rumeno Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

585 Rumeno Belo Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

585 Belo Rumeno Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

585 Rumeno Belo Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

585 Rdeče Belo Rumeno Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

585 Belo Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

585 Rumeno Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

585 Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato.

750 Rdeče Belo Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

750 Belo Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

750 Belo Rumeno Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

750 Rumeno Belo Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

750 Belo Rumeno Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

750 Rumeno Belo Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

750 Rdeče Belo Rumeno Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

750 Belo Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

750 Rumeno Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

750 Rdeče Zlato

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato.

925 Srebro

Tudi srebro spada med žlahtne kovine in ga zaradi drobnosti ne moremo dobiti v čisti obliki. Če želimo srebro uporabljati kot nakit, moramo čisto srebro z 0,999 (99,9 %) čistino zliti z majhnimi količinami bakra ali drugih kovin (7,5 %). Baker ali ostale kovine dodamo zaradi izboljšanja trdnosti srebra, tako pa dobimo zlitino, ki jo sestavlja 0,925 (92,5 %) čistega srebra. Sprejemljive oznake za kvaliteto srebra so:
Sterling, sterling srebro, ster in srebro 925.

950 Platina

Platina je ena izmed najčistejših in najdragocenejših žlahtni kovin med ponudniki nakita, zaradi česar je postala v zadnjih letih tudi simbol razkošja in dolge življenjske dobe. Ravno zaradi trdnosti in vzdržljivosti se platino pogosto meša z drugimi kovinami za boljšo kovnost. Najpogostejše so zlitine platine z bakrom, paladijem, rodijem, iridijem in titanom. O odpornosti in vzdržljivosti priča tudi dejstvo, da je platina štirikrat trdnejša kot zlato, s čimer z lahkoto kljubuje poškodbam in obrabi. Kosi nakita, ki so označeni s čistino 950, so mešanica iz 95 % platine in 5 % ostale zlitine (po navadi gre za rutenij, baker, kobalt, iridij, rodij, ali paladij). Samo kovine, ki so označene s čistino 950, veljajo za visoko kakovostno platino.

950 Paladij

Zlitina paladij 950 vsebuje po navadi 95 % Paladija in okoli 5 % Rutenija, v zlitini pa najdemo tudi sledi ostalih kovin. paladij 950 ne potrebuje prevleke iz rodija, zato da bi dobila platini podobne lastnosti.

500 Paladij

Paladij sodi v platinsko skupino kovin in ima enake kemijske lastnosti kot platina, vendar je mehkejši in cenovno bolj dostopen. Lahko se uporablja za posvetlitev v proizvodnji belega zlata. Je naraven, bleščeč in srebrnkast - bele barve ni potrebno prevleči.
500 paladij vsebuje 50% paladija, preostali del sestavljajo drugi elementi. V preostalem delu kovinskih zlitin sta običajno srebro in cink.

600 Platina

Platina velja za najbolj plemenito kovino na svetu in je v izjemno redkih primerih je mogoče videti 100% čisto platino, saj je preostali del kovine običajno sestavljen iz drugih elementov. Nenazadnje gre za žlahtno kovino, ne le zaradi njene izjemne lepote in trajnosti, temveč tudi zato, ker platino ni mogoče preprosto najti. Ali ste vedeli, da je za izdelavo ene same unče platine, potrebno izkopati 10 ton rude?
600 platina ima 60% čiste platine, medtem ko je preostali del kovine sestavljen iz drugih elementov.
V GLAMIRI izbramo kovine, ki se uporabljajo v našem proizvodnem procesu, od najbolj zaupanja vrednih dobaviteljev po vsem svetu s posebno pozornostjo in vrednostjo. Naše stranke nam zaupajo, zato je naša dolžnost, da jim v predmetih, ki jih ponujamo, zagotovimo odličnost, ki si jo zaslužijo.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

950 Platina & Zlato

Nakit iz 950 Platine sestoji iz 95% platine. Platina je hipoalergenska kovina, ki je zahvaljujoč stabilni in nerjavni strukturi, primerna za dolgotrajno uporabo. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 950 Platine in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.

925 Srebro & Zlato

925 Srebro, poznano pod imenom "Sterling srebro", sestoji iz 92,5% srebra. Nakit iz zlata je izdelan iz zlitine zlata in drugih kovin, ki so potrebne za ustrezno obdelavo. Kombinacija 925 Srebra in Zlata omogoča uporabo obeh kovin skupaj v enem kosu nakita. Količina zlata je odvisna od karata zlata, ki ste ga izbrali.
Ta izdelek ni prevlečen z rodijem in ni bil predelan. Ohranili smo njegov naravni izgled.

375 zlato s črnim rodijem

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
375 zlato – 9K zlato vsebuje 9 delcev zlata in 15 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 37,5 % zlato. Črni rodij je tekoča zlitina, ki jo nanesemo na kovino tako, da jo potopimo v raztopino pred elektrifikacijo (elektroliza).

585 zlato s črnim rodijem

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
585 zlato – 14K zlato vsebuje 14 delcev zlata in 10 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 58,5 % zlato. Črni rodij je tekoča zlitina, ki jo nanesemo na kovino tako, da jo potopimo v raztopino pred elektrifikacijo (elektroliza).

750 zlata s črnim rodijem

Oznake 18K, 14K ali 9K označujejo količino čistega zlata, ki je prisoten v zlitini. 24K zlato je znano kot 100 % čisto zlato. Sistem določanja količine čistega zlata v zlitini:
750 zlato – 18K zlato vsebuje 18 delcev zlata in 6 delcev druge zlitine, po navadi gre za kovine kot so srebro, baker, cink, platina ali paladija. To pomeni 75% zlato. Črni rodij je tekoča zlitina, ki jo nanesemo na kovino tako, da jo potopimo v raztopino pred elektrifikacijo (elektroliza).

925 srebro s črnim rodijem

Tudi srebro spada med žlahtne kovine in ga zaradi drobnosti ne moremo dobiti v čisti obliki. Če želimo srebro uporabljati kot nakit, moramo čisto srebro z 0,999 (99,9 %) čistino zliti z majhnimi količinami bakra ali drugih kovin (7,5 %). Baker ali ostale kovine dodamo zaradi izboljšanja trdnosti srebra, tako pa dobimo zlitino, ki jo sestavlja 0,925 (92,5 %) čistega srebra. Sprejemljive oznake za kvaliteto srebra so:
Sterling, sterling srebro, ster in srebro 925. Črni rodij je tekoča zlitina, ki jo nanesemo na kovino tako, da jo potopimo v raztopino pred elektrifikacijo (elektroliza).

Profil A - Tradicionalno udobno prileganje

Rob prstana je zaobljen tako navznoter kot navzven.

Profil B - Ravno, krožno udobno prileganje

Rob prstana je zaobljen navznoter, navzven pa je raven, ima tudi majhno kupolo za povečano udobje.

Profil C - Vbočen (udobno prileganje)

Rob prstana je na zunanji strani ukrivljen za moden videz in na notranji strani zaobljen za večje udobje.

Polirano

Svetla in refleksivna obdelava, imenovana tudi visoki sijaj. Dobra obdelava za priložnosti, ko želimo poudariti kovino.

Žično brušeno (Ice mat)

Nerefleksivna obdelava z globoko brušenimi linijami.

Horizontalno brušeno (mat)

Nerefleksivna obdelava z linearno teksturo brušenja. Ta vrsta obdelave zmanjšuje refleksivnost kovine.

Peskano

Hrapava obdelava z zrnato teksturo. Zagotavlja poseben učinek ob kombinaciji s polirano obdelavo.

Vertikalno brušeno (mat)

Nerefleksivna obdelava z vertikalno brušeno teksturo. Ta vrsta obdelave zmanjšuje reflektivnost kovine. Zagotavlja chic videz ob kombinaciji s polirano obdelavo.

Polirano

Svetla in refleksivna obdelava, imenovana tudi visoki sijaj. Dobra obdelava za priložnosti, ko želimo poudariti kovino.

Obdelava z diagonalno teksturo

Nerefleksivna obdelava z diagonalnimi linijami.

Polirano

Svetla in refleksivna obdelava, imenovana tudi visoki sijaj. Dobra obdelava za priložnosti, ko želimo poudariti kovino.

Vertikalno brušeno (mat)

Nerefleksivna obdelava z vertikalno brušeno teksturo. Ta vrsta obdelave zmanjšuje reflektivnost kovine. Zagotavlja chic videz ob kombinaciji s polirano obdelavo.

Polirano

Svetla in refleksivna obdelava, imenovana tudi visoki sijaj. Dobra obdelava za priložnosti, ko želimo poudariti kovino.

Horizontalno brušeno (mat)

Nerefleksivna obdelava z linearno teksturo brušenja. Ta vrsta obdelave zmanjšuje refleksivnost kovine.

Polirano

Svetla in refleksivna obdelava, imenovana tudi visoki sijaj. Dobra obdelava za priložnosti, ko želimo poudariti kovino.

Žično brušeno (Ice mat)

Nerefleksivna obdelava z globoko brušenimi linijami.

Polirano

Svetla in refleksivna obdelava, imenovana tudi visoki sijaj. Dobra obdelava za priložnosti, ko želimo poudariti kovino.

Peskano

Hrapava obdelava z zrnato teksturo. Zagotavlja poseben učinek ob kombinaciji s polirano obdelavo.

Barva diamanta

D diamanti so najboljši barvni razred na “brezbarvni” lestvici diamantov, saj so beli in brezbarvni; to je najbolj redek barvni razred in ima najvišjo vrednost.

E diamanti so drugi najboljši barvni razred na lestvici “brezbarvnih” diamantov. E diamanti so opisani kot redki, beli in izjemno čisti.

F diamanti so tretji in tudi zadnji barvni razred na lestvici “brezbarvnih” diamantov, saj so opisani kot redki in izjemno beli diamanti.

G diamanti zasedajo prvo mesto na lestvici “blizu brezbarvnih” diamantov, imajo zelo visoko vrednost. Vsebujejo rahle sledi bele barve.

H diamanti zasedajo drugo mesto na lestvici “blizu brezbarvnih” diamantov in so rahlo obarvani. Barva H diamantov se lahko zazna samo takrat, ko H diamante primerjamo z drugimi brezbarvnimi diamanti.

I diamanti so rahlo obarvani in se uvršajo med “blizu brezbarvne” diamante. Na I diamantih se lahko opazi rahla obarvanost.

J diamanti zasedajo zadnje mesto na lestvici “blizu brezbarvnih” diamantov. Na J diamantih se lahko opazi rahla bela barva.

Diamanti, ki so skoraj brez barve so razvrščeni v razrede od K do Z, ti diamanti si sledijo od rahlo obarvanih do barvnih diamantov; od svetlo rumenih do rumenih.

Diamond Colour D Diamond Colour E Diamond Colour F Diamond Colour G Diamond Colour H Diamond Colour I Diamond Colour J Diamond Colour KZ
Rez diamantov

Diamanti v tej kategoriji so na vrhu vseh lestvic in so ekstremno redki zaradi svoje popolne oblike, ki omogoča edinstveno lepoto loma svetlobe. Ti diamanti najlepše odsevajo svetlobo in se med vsemi drugimi kategorijami diamantov, najbolj intenzivno lesketajo.

Diamanti v tej kategoriji so ocenjeni z najvišjo oceno reza. Oblika teh diamantov ima odlično ravnotežje ter tako zagotavlja močan ognjeni sijaj in lesketanje diamanta.

Diamanti v tej kategoriji omogočajo rahel ognjeni sijaj in lesketanje, če jih primerjamo z diamanti idealnega reza. Njihov sijaj je rahlo temnejši.

Diamanti v tej kategoriji imajo omejeni sijaj in lesketanje.

Diamond Cut Signature Diamond Cut Ideal Diamond Cut Very Good Diamond Cut Good
Čistost diamantov

Ta lestvica čistosti diamantov opisuje diamante od popolnoma čistih (flawless) do notranje čistih (internally flawless). Ti diamanti ne vsebujejo nobenih primesi. Notranje čisti diamanti lahko vsebujejo samo rahle zunanje madeže, ki jih je mogoče odstraniti s ponovnim poliranjem. Popolnoma čisti in notranje čisti diamanti so zelo redki.

Diamanti označeni s to čistostjo lahko vsebujejo zelo, zelo malo primesi, ki jih je ekstremno težko zaznati pod lupo z 10-kratno povečavo in jih je nemogoče opaziti s prostim očesom.

Diamanti označeni s to čistostjo lahko vsebujejo zelo malo primesi, ki jih je mogoče zaznati pod lupo z 10-kratno povečavo in jih je nemogoče opaziti s prostim očesom.

Diamanti v tem razredu čistosti lahko vsebujejo malo primesi, ki jih je mogoče zaznati pod lupo z 10-kratno povečavo.

Diamanti vsebujejo malo primesi, ki jih je mogoče zaznati pod lupo z 10-kratno povečavo in so po natančnem pregledu vidne tudi s prostim očesom.

Diamanti vsebujejo očitno vidne primesi, ki lahko vplivajo tudi na sijaj diamantov. Primesi teh diamantov so dobro vidne s prostim očesom.

Diamond Clarity FL - IF Diamond Clarity VVS1 - VVS2 Diamond Clarity VS1 - VS2 Diamond Clarity SI1 - SI2 Diamond Clarity I1 Diamond Clarity I2 - I3
Dolžina verižice

"Izbirate lahko med dvema dolžinama verižic. Prosimo, zgoraj kliknite na možnosti velikosti in si oglejte razlike med njimi.

"Izbirate lahko med dvema dolžinama verižic. Prosimo, zgoraj kliknite na možnosti velikosti in si oglejte razlike med njimi.

Chain Size 45 Chain Size 50

ŽLAHTNI KAMNI,

USTVARJENI V

LABORATORIJU

Nevsakdanji in tako krasen kot je krasen naravni nakit iz žlahtnih kamnov... Laboratorijsko pridelani diamanti in žlahtni kamni predstavljajo najnovejši trend nakita in odločno odsevajo vaš odličen smisel in občutek za estetiko.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Država izvora:

Tajska, Indija

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z belim safirjem.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Država izvora:

Tajska, Indija, Mozambik

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Država izvora:

Mozambik, Tajska

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redki vključki

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Država izvora:

Mozambik

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z belim safirjem.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Temna

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Država izvora:

Tajska, Indija

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit s safirjem.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Država izvora:

Tajska, Indija, Mozambik

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAAAAA
Toplotno obdelano
Toplotno ni obdelano
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Država izvora:

Mozambik, Tajska

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAAAAAA
Toplotno obdelano
Toplotno ni obdelano
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redki vključki

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Država izvora:

Mozambik

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit s safirjem.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Temna

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Država izvora:

Tajska, Indija

Značilnosti:

Temno rdeča barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z rubini.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Država izvora:

Tajska, Indija, Mozambik

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAAAAA
Toplotno obdelano
Toplotno ni obdelano
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Država izvora:

Mozambik, Tajska

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAAAAAA
Toplotno obdelano
Toplotno ni obdelano
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redki vključki

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Država izvora:

Mozambik

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z rubinom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Temna

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Država izvora:

Tajska, Indija

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit s smaragdom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Država izvora:

Tajska, Indija, Mozambik

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAAAAA
Afrika
Kolumbija
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Država izvora:

Mozambik, Tajska

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAAAAAA
Afrika
Kolumbija
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redki vključki

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Država izvora:

Mozambik

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit s smaragdom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Država izvora:

Tajska, Indija

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z rožnatim safirjem.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Država izvora:

Tajska, Indija, Mozambik

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Država izvora:

Mozambik, Tajska

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redki vključki

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Država izvora:

Mozambik

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z rožnatim safirjem.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Država izvora:

Tajska, Indija

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z rumenim safirjem.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Država izvora:

Tajska, Indija, Mozambik

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Država izvora:

Mozambik, Tajska

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redki vključki

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Država izvora:

Mozambik

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z rumenim safirjem.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z ametistom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z ametistom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit s citrinom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit s citrinom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Temna

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z granatom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z granatom.

BABY SKY BLUE
SKY BLUE
SWISS BLUE
LONDON BLUE
BABY SKY BLUE BABY SKY BLUE
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z modrim topazom.

SKY BLUE SKY BLUE
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

SWISS BLUE SWISS BLUE
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

LONDON BLUE LONDON BLUE
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z modrim topazom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit s peridotom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit s peridotom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z akvamarinom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z akvamarinom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z ognjenim opalom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z ognjenim opalom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z zelenim ametistom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z zelenim ametistom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z zelenim turmalinom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z zelenim turmalinom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z rožnatim turmalinom.

AA AA
Intenzivnost barve:

Zmerno izrazita

Čistost:

Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Omejena odsevnost

Redkost:

Manj pogost

Značilnosti:

Zmerno izrazita barva z majhno zmožnostjo svetlobnega odboja. Vsebuje malo vključkov, ki so vidni s prostim očesom.

AAA AAA
Intenzivnost barve:

Izrazita

Čistost:

Very Zelo malo vidni vključki

Odbojnost svetlobe:

Dobra odsevnost

Redkost:

Redek

Značilnosti:

Zelo izrazita barva in visok sijaj. Lahko vsebuje zelo majhne vključke, ki so vidni s prostim očesom.

AAAA AAAA
Intenzivnost barve:

Zelo izrazita

Čistost:

Redek Inclusions

Odbojnost svetlobe:

Visoka odsevnost

Redkost:

Zelo redek

Značilnosti:

Izjemno izrazita barva in izjemen sijaj. Je zelo redek in se uporablja za najbolj kakovosten nakit z rožnatim turmalinom.

A
AA
AAA
AAAA
A A
Intenzivnost barve:

Srednje izrazita

Čistost:

Neprozoren

Odbojnost svetlobe:

Nizka odsevnost

Redkost:

Pogost

Značilnosti:

Srednje izrazita barva brez zmožnosti odboja svetlobe. To je osnovna kakovost za fini nakit z rožnatim kremenom.

AA